Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Stroka za obvezno cepljenje, politika okleva

Politika se pri odločitvi, ki bo na koncu politična, skriva za stroko, v pomoč pa ji ni javno mnenje, ki je razcepljeno.
Delež tistih, ki nasprotujejo obveznemu cepljenju, se je od junija nekoliko zmanjšal. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Delež tistih, ki nasprotujejo obveznemu cepljenju, se je od junija nekoliko zmanjšal. FOTO: Voranc Vogel/Delo
29. 12. 2021 | 20:43
30. 12. 2021 | 08:20
5:48

V nadaljevanju preberite:

V dobrem letu dni, odkar v Sloveniji poteka cepljenje proti covidu-19, ne vladajoča politika ne opozicijske stranke niso zmogle oblikovati jasnih stališč o (ne)nujnosti obveznega cepljenja. Politika se preračunljivo skriva za stroko in nanjo prelaga breme politične odločitve o obveznem cepljenju.

Zdravstvena stroka se je v zadnjih dneh začela opredeljevati za obvezno cepljenje. Strokovni svet Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana je na izredni seji soglasno sprejel sklep, s katerim predlagajo uvedbo obveznega cepljenja proti covidu-19. Sklepa strokovni svet, ki ga sestavljajo strokovni direktorji klinik, vodi pa ga strokovna direktorica Jadranka Buturović Ponikvar, ni podrobneje pojasnil v javnosti. Tudi vodja svetovalne skupine za covid pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar podpira obvezno cepljenje za starejše od 50 let in tiste, ki imajo pridružene bolezni. »Tukaj je definitivno, strokovno gledano, povsem upravičena odločitev za obvezno cepljenje,« poudarja Logarjeva.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine