Tokrat verižno trčenje tovornjakov

Prometna nesreča se je dogodila pred počivališčem Tepanje. Nastal je zastoj, ki meri približno petnajst kilometrov proti Ljubljani.
Fotografija: Tovorno vozilo je na avtocesti prebilo ograjo.
Odpri galerijo
Tovorno vozilo je na avtocesti prebilo ograjo.

Slovenska Bistrica – Na avtocesti pri Tepanjah se je okoli 16. ure zgodila prometna nesreča, v kateri so bila udeležena kar štiri tovorna vozila. V nesreči se je izredno hudo poškodoval madžarski voznik tovornega vozila, ki so ga s helikopterjem odpeljali na zdravljenje v mariborski klinični center. Štajerska avtocesta je danes zaradi prometne nesreče zaprta že drugič.
 
Zaradi pristanka helikopterja in nalaganja ponesrečenca je bila po podatkih celjske policije nekaj časa za ves promet zaprta avtocesta tako v smeri proti Mariboru kot v smeri proti Ljubljani. Promet proti Mariboru je zdaj sproščen, v smeri proti Ljubljani pa je pri bencinskem servisu na Tepanjah še vedno popolna zapora, ki bo zaradi odstranjevanja posledic nesreče trajala še nekaj časa. Obvoz je urejen, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Dodali so še, da podrobnosti nesreče še niso znane, saj policisti še vedno opravljajo ogled kraja dogodka. Je pa po podatkih prometnoinformacijskega centra na omenjenem odseku proti Ljubljani nastal 15-kilometrski zastoj.

Prvič je bila štajerska avtocesta sicer zaprta že dopoldne zaradi prometne nesreče med priključkoma Slovenske Konjice in Slovenska Bistrica jug. Po podatkih mariborske policijske uprave se je nesreča zgodila nekaj pred 10.30 pred viaduktom Preloge v smeri proti Ljubljani, v njej pa je bilo udeleženo priklopno tovorno vozilo.

Tudi zaradi te, prve prometne nesreče je bil proti Ljubljani promet oviran več ur, poroča prometnoinformacijski center.

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policisti prosijo vse očividce nesreče, anj pokličejo na Postajo prometne policije Maribor, na telefonsko številko 02/450 20 30 ali na interventno številko policije 113 oziroma na anonimni telefon policije 080 12 00.

O razmerah na slovenskih cestah preberite TUKAJ.

Komentarji: