Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Triglav spet v akciji pred Sicilijo

Popravili so vse tri motorje - Proizvajalec priznal serijsko napako na tesnilih
Vojaška ladja Triglav pluje v Sredozemlju. FOTO: Igor Zaplatil/
Vojaška ladja Triglav pluje v Sredozemlju. FOTO: Igor Zaplatil/
Boris Šuligoj
28. 5. 2018 | 18:42
28. 5. 2018 | 18:55
1:50
Augusta - Večnamenska vojaška ladja Triglav 11 je od nedelje spet v akciji in je trenutno na petdnevni plovbi po Sredozemskem morju pred obalo Sicilije. Minuli teden je namreč Slovenska vojska na ladjo poslala sistemskega inženirja, ki je skupaj s pooblaščenim serviserjem proizvajalca motorjev MTU z Reke (podjetje Duing) ugotovil, da je šlo na vseh treh motorjih za serijsko napako tesnil, za katere je odgovoren proizvajalec. SV je naročila nova tesnila in njihov zamenjavo, kar so opravili v prejšnjem tednu.
"Zamenjali so tesnila na vseh 48 valjih treh motorjev. Ker je proizvajalec potrdil, da je šlo za sistemsko napako, bomo skušali doseči, da bi proizvajalec prevzel odgovornost za škodo, ki je nastala. Za zdaj bo račun poravnala Slovenska vojska, kolikšen bo znesek, še ne vemo, ker ga serviser še ni izstavil." je povedal tiskovni predstavnik SV Simon Korez. Zdaj vse kaže, da motorji delujejo brezhibno. Glede na sorazmerno hitro popravilo sklepamo, da ob zamenjavi tesnil na motorjih ni bilo treba opraviti kakih zahtevnejših posegov. Kolikšno krivdo bo sprejel proizvajalec, se bo še pokazalo, saj so motorji vendarle že osem let v uporabi.
Simon Korez je povedal še, da misija Eunavfor Med Sophia, na kateri je 37 članov posadke in še osem članov SV na kopnem, poteka po načrtih, da se bo zaključila predvidoma 1. avgusta, kot je bilo predvideno ob njenem odhodu iz Slovenije.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine