Trije v igri za generalnega direktorja RTV Slovenija

Glasovanje programskega sveta o novem generalnem direktorju bo predvidoma 25. januarja.
Fotografija: Zdajšnjemu generalnemu direktorju Igorju Kaduncu se bo mandat iztekel aprila. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Zdajšnjemu generalnemu direktorju Igorju Kaduncu se bo mandat iztekel aprila. FOTO: Matej Družnik/Delo

Ljubljana – Na razpis za generalnega direktorja RTV Slovenija so se prijavili trije kandidati: sedanji generalni direktor Igor Kadunc, direktorica TV Slovenija Natalija Gorščak in predsednik nadzornega sveta Andrej Grah Whatmough, ki so ga ob obeh neuspelih poskusih razrešitve Kadunca omenjali kot kandidata za vršilca dolžnosti.

Razpisna komisija programskega sveta je danes predsedniku programskega sveta Cirilu Baškoviču sporočila, da vse tri prijave ustrezajo razpisnim pogojem, tako da se bodo kandidati lahko 29-članskemu programskemu svetu predstavili na prihodnji seji 25. januarja, takrat naj bi o njih tudi glasovali. Za izvolitev mora posameznik zbrati vsaj 15 glasov, pri čemer se špekulira, da pri iskanju podpore svetnikov za zdaj najbolje kaže Gorščakovi. Če nihče ne bi dobil večine, se razpis ponovi.

Pred novim generalnim direktorjem, ki bo štiriletni mandat, tudi če bo izbran že januarja, nastopil šele, ko se bo ta 24. aprila iztekel dosedanjemu direktorju, bo zahtevna naloga, kako ob obstoječem RTV-prispevku in zastarelem zakonodajnem okviru zagotoviti stabilnost javne radiotelevizije.

Preberite še:

Komentarji: