Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Turist vpraša, informator pomaga

Novost v ponudbi: Obiskovalci lahko kar ob jezeru izvedo vse, kar jih zanima
Informacije o Bledu in Sloveniji bodo turistom poleti na voljo tudi na blejski promenadi. FOTO: Blaž Račič
Informacije o Bledu in Sloveniji bodo turistom poleti na voljo tudi na blejski promenadi. FOTO: Blaž Račič
3. 7. 2018 | 07:00
3. 7. 2018 | 07:57
2:44
Bled – Turistične informatorje, ki turistom na območju med avtobusno postajo, Grajskim kopališčem in Grand hotelom Toplice pomagajo z osnovnimi informacijami o Bledu, turistični ponudbi kraja in zanimivostih, so prvi turisti dobro sprejeli. Novost je s tem mesecem uvedla blejska turistična organizacija.

V okviru kampanje Ask me, I'm local (vprašaj me, tu sem doma) so v Turizmu Bled usposobili 12 informatorjev, ki bodo do konca avgusta v središču Bleda po štiri ure dopoldne in štiri ure popoldne turistom in obiskovalcem zagotavljali informativni servis.

Včeraj dopoldne sta informativno ekipo sestavljali bodoča študentka Maša in upokojenka Tatjana. Turistkama iz Kanade sta med drugim pojasnjevali, na kakšen način se lahko zapeljeta na otok in koliko časa si lahko vzameta za njegov obisk. Podobno sprašujejo tudi drugi turisti, ki jih zanima, kje je pot na grad ali kje si lahko izposodijo čoln na vesla, je povedala gospa Tatjana in dodala, da turiste, ki želijo podrobnejše informacije, usmerijo na turistične informativne centre.

Bled je turistično zelo oblegan kraj. Še posebej v poletnih mesecih. 2018 FOTO: Leon Vidic
Bled je turistično zelo oblegan kraj. Še posebej v poletnih mesecih. 2018 FOTO: Leon Vidic


Koristne informacije


Pogovor s turisti neredko preseže naštevanje lokalnih znamenitosti, je poudarila Tatjana. Norveška turista, ki sta Slovenijo obiskala v sklopu tritedenskega potovanja po Evropi, sta zavila tudi na Bled in tam informatorki spraševala še o drugih znamenitostih v Sloveniji, ki jih morata obiskati med dopustovanjem. Predlagali sta jima obisk Ljubljane, Postojnske jame, Lipice in Pirana.

Kot je za Delo povedala norveška turistka Kristina Beate Aarseth, sta s prijateljem prvič prišla na dopust v Slovenijo in jo želita nekoliko bolje spoznati. Zamisel Turizma Bled o uvedbi informatorjev je označila za pametno idejo in dodala, da česa podobnega v tujini še ni opazila. Informatorki, oblečeni v beli majici z napisom Ask me, I'm local in s torbama z informativnim gradivom za turiste sta po njenem mnenju dobro prepoznavni in pomagata s koristnimi informacijami. Turisti so radovedni in imajo različna vprašanja, vendar na vsa nista mogli odgovoriti, zato si jih je Maša zapisala in bo o tem obveščala vodilne v Turizmu. Izkušnje, ki jih bodo pridobili, bodo poskušali upoštevati pri načrtovanju dejavnosti v prihodnje.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine