Umrl je poslanec SAB Franc Kramar

Bil je dolgoletni župan občine Bohinj, poslanec v aktualni sestavi državnega zbora je postal leta 2018.
Fotografija: Franc Kramar. FOTO: Ljubo Vukelič/Delo
Odpri galerijo
Franc Kramar. FOTO: Ljubo Vukelič/Delo

V 60. letu starosti je umrl nekdanji bohinjski župan in poslanec Franc Kramar, so potrdili v Stranki Alenke Bratušek. V aktualni sestavi državnega zbora je bil poslanec te stranke.

Bil je član komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti ter član parlamentarnih odborov za gospodarstvo, kmetijstvo in notranje zadeve ter član preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab in negospodarnega ravnanja v DUTB. V zadnjem času je bil bolniško odsoten zaradi dolgotrajne bolezni.



Rodil se je leta 1960 v Bohinjski Bistrici, po izobrazbi pa je bil inženir lesarstva, ki je sprva deloval v podjetju Lip Bled. Zelo dolgo, v letih 1994–2002 in 2006–2018, je bil župan Občine Bohinj. Poslanec SAB je postal leta 2018.

Sožalje ob Kramarjevi smrti je izrazil tudi predsednik DZ Igor Zorčič.



Poslansko mesto naj bi po njegovi smrti predvidoma zasedla Alenka Bratušek. Če poslancu preneha mandat, namreč v skladu z zakonom o volitvah v DZ poslanec postane tisti kandidat z iste liste kandidatov, ki bi bil izvoljen, če ne bi bil izvoljen poslanec, ki mu je prenehal mandat, piše portal 24ur.
 

Politični kolegi izrekajo sožalje


V svojem imenu in imenu Republike Slovenije družini Kramar je sožalje na Twitterju izrekel predsednik republike Borut Pahor. »Župana in poslanca Franca Kramarja si bomo zapomnili po njegovih prizadevanjih za ohranitev in razvoj Bohinja in Triglavskega narodnega parka,« je dodal.

Kramarja so se spomnili tudi drugi poslanci in politiki. Vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec je na twitterju zapisal, da se Kramarja spominja kot plemenitega in odgovornega človeka, ki je zaznamoval lokalno in državno politiko. V imenu poslanske skupine je družini in stranki SAB izrekel sožalje.

»Sodelovala sva dobro, nekajkrat sva govorila tudi o stanju v državi. Stanje je ocenjeval smelo in kritično. Strinjal se je, da moramo skupaj narediti več za vse ljudi. Žal je odšel prezgodaj,« je na Twitterju izpostavil evropski poslanec iz vrst SD Milan Brglez. »Naj ti bo lahka slovenska zemlja, dragi Franc. Počivaj v miru. Iskreno sožalje družini, znancem in prijateljem,« pa je zapisal poslanec SD Matjaž Nemec.

V imenu NSi je sožalje družini izrekel predsednik NSi Matej Tonin, ki je na twitterju ob tem še zapisal, da se bodo Kramarja spomnili v njihovih molitvah. »Dragi kolega Franc, hvala ti za vse. Pogrešali te bomo. Počivaj v miru in zbogom. V imenu poslanske skupine NSi družini in svojcem izrekam iskreno sožalje,« pa je navedel vodja poslancev NSi Jožef Horvat.

Komentarji: