Umrl nekdanji obrambni minister Alojzij Krapež

Minister je postal marca 1997 v vladi Janeza Drnovška, in sicer iz kvote Slovenske ljudske stranke.
Fotografija: Leta 2000 je bil kandidat Demokratske stranke Slovenije na parlamentarnih volitvah, leta 2004 pa na volitvah v evropski parlament. FOTO: Igor Modic
Odpri galerijo
Leta 2000 je bil kandidat Demokratske stranke Slovenije na parlamentarnih volitvah, leta 2004 pa na volitvah v evropski parlament. FOTO: Igor Modic

Po daljši bolezni je v 65. letu umrl nekdanji obrambni minister Alojzij Krapež. Rodil se je leta 1958 na Otlici. Po končani srednji šoli je diplomiral na fakulteti za strojništvo, kasneje pa je opravil še magisterij iz menedžmenta.

Obrambni minister je postal marca 1997 v vladi Janeza Drnovška, in sicer iz kvote Slovenske ljudske stranke. Na položaju je nasledil Tita Turnška, ki je odstopil zaradi afere Zavrč z vohunskim kombijem, ki so ga zasegli Hrvati. Leta 1998 pa je tudi Krapež odstopil, potem ko so v javnost prišle informacije, da naj bi si nezakonito dodelil vojaško stanovanje.

Leta 2000 je bil kandidat Demokratske stranke Slovenije na parlamentarnih volitvah, leta 2004 pa na volitvah v evropski parlament. Leta 2008 je bil kandidat Socialnih demokratov na parlamentarnih volitvah.

Preberite še:

Komentarji: