Umrlo 45 bolnikov s covidom-19, največ v enem dnevu doslej

V ponedeljek so ob 5326 testih potrdili 1388 okužb z novim koronavirusom.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen/Delo

V ponedeljek ob 5326 testih potrdili 1388 okužb z novim koronavirusom, je na twitterju sporočila vlada. Delež pozitivnih testov je bil 26,06-odstoten, kar je manj kot v nedeljo, ko je bil skoraj 28-odstoten. Umrlo je 45 bolnikov s covidom-19, največ v enem dnevu doslej.

V bolnišnicah je umrlo 24 oseb, je povedal vladni govorec Jelko Kacin na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju epidemije koronavirusa. V ponedeljek je bilo hospitaliziranih 1275 bolnikov (11 več kot dan prej), od tega jih je na intenzivni negi 208 (eden več kot dan prej). Iz vseh bolnišnic so v ponedeljek v domačo oskrbo odpustili 92 oseb. 



Vlada je v ponedeljek za še 30 dni podaljšala epidemijo koronavirusa, ki jo je razglasila z 19. oktobrom. Odlok, ki bo začel veljati v sredo, bo veljal do 17. decembra. Od včeraj so se začeli izvajati tudi najnovejši vladni ukrepi za omejevanje širjenja okužb s koronavirusom, s katerimi bodo vsaj 14 dni zaprte vse nenujne trgovine razen redkih izjem, ustavili so tudi javni promet.

INFOGRAFIKA: Delo 
INFOGRAFIKA: Delo 

Preberite še:

Komentarji: