Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Utrjevanje Nemca kot nosilca liste SD za evropske volitve

Slavnostni govorec Matjaž Nemec bo na ključnem partizanskem spominskem dogodku pozval k večji udeležbi na evropskih volitvah.
Matjaž Nemec bo na državljane naslovil apel, da še bolj zavzeto soustvarjajo prihodnost združene Evrope. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Matjaž Nemec bo na državljane naslovil apel, da še bolj zavzeto soustvarjajo prihodnost združene Evrope. FOTO: Voranc Vogel/Delo
8. 1. 2024 | 05:00
0:24

V nadaljevanju preberite:

Spominska slovesnost ob 82. obletnici dražgoške bitke, ki je, ideološko gledano, zelo pomemben politični dogodek za koalicijsko SD, bo letos v znamenju junijskih evropskih volitev. Kot slavnostni govornik bo v nedeljo namreč nastopil najverjetnejši nosilec liste SD za evropske volitve Matjaž Nemec, njegovega strankarskega kolega in konkurenta v boju za ponovno izvolitev v evropski parlament Milana Brgleza pa v Dražgoše ne bo.

Na sobotni uverturi v letošnje Dražgoše, poklonu padlim borcem Pohorskega bataljona na Osankarici, sta bila v uradni delegaciji SD prisotna tako Nemec kot Brglez. Kljub temu da je Brglez slovenski javnosti bolj znan po jasnih stališčih do pomena narodnoosvobodilnega boja – leta 2016 je, denimo, na proslavi ob dnevu upora proti okupatorju dejal, da sta »Osvobodilna fronta in veliko partizansko gibanje eden od najpomembnejših kamenčkov v mozaiku nastanka samostojne države«, pa je v letu evropskih volitev Nemcu uspelo, da bo v Dražgošah nastopil kot slavnostni govorec.

Kaj bo sporočilo Nemčevega slavnostnega govora v Dražgošah? Izhajal bo iz antifašizma in antinacizma kot skupne evropske dediščine in vrednot, na katerih je nastala sodobna EU, so nam sporočili iz pisarne evropskega poslanca.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine