V Kobilarni Lipica vedno več obiskovalcev

V Kobilarni Lipica rast povečano zanimanje obiskovalcev pripisujejo posodobljeni ponudbi s prenovljeno predstavo Zgodba o Lipici.
Fotografija: Kobilarna je naredila korak naprej tudi pri organizaciji konjeniških tekmovanj. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Kobilarna je naredila korak naprej tudi pri organizaciji konjeniških tekmovanj. FOTO: Blaž Samec

Lipica - V Kobilarni Lipica so v prvih štirih mesecih letos zabeležili 20.515 obiskovalcev, kar je 42 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Tako se nadaljuje trend rasti, ki se je začel leta 2016 s 14-odstotno in nadaljeval leta 2017 z 22-odstotno rastjo števila obiskovalcev, so danes sporočili iz kobilarne.

V Kobilarni Lipica rast povečano zanimanje obiskovalcev pripisujejo posodobljeni ponudbi s prenovljeno predstavo Zgodba o Lipici. Zasnoval jo je francoski trener Benjamin Aillaud, ki je uvedel nov način dela z lipicanci.
 

Aprila se je v Lipico vrnilo tekmovanje v preskakovanju ovir


Goste privablja tudi izpopolnjena gostinska ponudba, v pomladnih in poletnih mesecih jo bo dopolnjeval program za družine z otroki s kulinariko z žara.

Kobilarna je naredila korak naprej tudi pri organizaciji konjeniških tekmovanj. Aprila se je v Lipico vrnilo tekmovanje v preskakovanju ovir, poleg uveljavljenih mednarodnih tekmovanj pa bo kobilarna letos prvič organizirala državna prvenstva v vseh konjeniških disciplinah, ki se razvijajo v Sloveniji: dresurnem jahanju, vožnji vpreg, endurancu in preskakovanju ovir, so napovedali.

Komentarji: