V nedeljo šest novih potrjenih okužb in ena smrt

Včeraj so v Sloveniji za prisotnost sars-cov-2 testirali 624 oseb. 
Fotografija: Zaposleni v domovih za starejše na Poljanah in na Taboru so se v znak protesta zbrali pred domovi. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Zaposleni v domovih za starejše na Poljanah in na Taboru so se v znak protesta zbrali pred domovi. FOTO: Voranc Vogel

V nedeljo je bilo v Sloveniji testiranih 624 oseb, prisotnost novega koronavirusa pa so potrdili pri šestih testiranih. Umrla je ena okužena oseba, so sporočili z vlade RS. Skupno je bilo pri nas opravljenih 49.607 testiranj, zabeležili pa so 1402 okužbi s sars-cov-2.

V nedeljo je bilo (enako kot v soboto) hospitaliziranih 80 ljudi. Zdravljenje na intenzivni negi jih je potrebovalo 22. V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je na zdravljenju 31 bolnikov s covidom-19, v mariborskem UKC pa 29. V obeh ustanovah imajo po devet bolnikov, ki potrebujejo zdravljenje na intenzivni negi, navaja STA.


Med umrlimi je več žensk


Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je bilo v Sloveniji med umrlimi za covidom-19 do vključno nedelje več žensk kot moških. Velika večina smrti je bila v starostni skupini nad 85 let, kjer je sicer tako med okuženimi kot med umrlimi občutno več žensk kot moških. V skupini mlajših od 45 let do zdaj ni bilo smrtnih žrtev, podatke povzema STA.

Komentarji: