V prihodnjem tednu morda pozeba

Oblačnost bo v prihodnjih dneh popustila, z razjasnitvijo se bodo znižale temperature.
Fotografija: Za konec tedna bo sveže, a se temperature zaradi oblačnosti ponoči še ne bodo znižale, zatem pa se bo na začetku prihodnjega tedna razjasnilo. FOTO: Jožže Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Za konec tedna bo sveže, a se temperature zaradi oblačnosti ponoči še ne bodo znižale, zatem pa se bo na začetku prihodnjega tedna razjasnilo. FOTO: Jožže Suhadolnik/Delo

V času spreminjajočega se aprilskega vremena je treba pogosto spremljati vremensko prognozo. Za prve dni prihodnjega tedna še ni mogoče zanesljivo napovedati vremena, a vremenoslovci za torek napovedujejo možnost pozebe.

Kot pravi dežurni meteorolog na Arsu Blaž Šter, možnost pozebe v prihajajočem tednu obstaja, a se – ker je dotlej še nekaj časa – napoved lahko spremeni. Za zdaj sicer kaže, da še ni treba izdati opozorila, trenutna situacija pa kaže na možnost pozebe v torek ali sredo.

Gotovo pa se bo ohladilo. Za konec tedna bo sveže, a se temperature zaradi oblačnosti ponoči še ne bodo znižale. Zatem se bo na začetku prihodnjega tedna razjasnilo, zrak se bo ohladil.
 

Le še manjše padavine


Danes popoldne bo še večinoma oblačno, občasno se bodo pojavljale manjše padavine. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ponekod v notranjosti pa veter vzhodnih smeri.

Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 10, na Primorskem do 14 stopinj Celzija. Jutri bo na Primorskem zmerno do pretežno oblačno in suho, pihala bo večinoma šibka burja. Drugod bo pretežno oblačno, še bo možna kakšna kaplja dežja. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 8, najvišje dnevne od 7 do 11, na Primorskem do okoli 14 stopinj Celzija.

V nedeljo bo pretežno oblačno, predvsem v vzhodni polovici Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V ponedeljek se bo razjasnilo, zapihal bo severovzhodni veter.

V visokogorju snega ne manjka, običajno je v gorskem svetu prav konec aprila največ snega. Sneg se še ne tali. Letošnja debelina snežne odeje je sicer v primerjavi z drugimi leti skromna, a vremenoslovci pričakujejo, da bo kaj snega še padlo.

Več iz te teme:

Komentarji: