Do 19. ure zaznali eno morebitno kršitev volilnega molka

Dežurna služba ministrstva za notranje zadeve je prejela štiri obvestila o domnevnih kršitvah volilnega molka.
Fotografija: Prizor s predčasnega glasovanja na referendumih. FOTO: Črt Piksi 
Odpri galerijo
Prizor s predčasnega glasovanja na referendumih. FOTO: Črt Piksi 

Dežurna služba ministrstva za notranje zadeve je med volilnim molkom, ki se je pred nedeljskimi referendumi o spremembah zakonov o vladi, o dolgotrajni oskrbi in o Radioteleviziji Slovenija začel danes opolnoči, do 19. ure prejela štiri obvestila o domnevnih kršitvah volilnega molka. Za eno obstaja sum, da gre za kršitev.

Za tri obvestila so ugotovili, da ne vsebujejo elementov kršitve volilnega molka. Inšpektorat RS za notranje zadeve pa na podlagi prejetih obvestil obravnava eno zadevo, v kateri obstaja sum, da gre za kršitev volilnega molka in se nanaša na sporno objavo na spletnem mediju, so zapisali na ministrstvu.

Volilni molk bo trajal do zaprtja volišč v nedeljo ob 19. uri. V tem času je prepovedano kakršnokoli nagovarjanje volivcev.

Morebitne prijave kršitev volilnega molka danes in v nedeljo od 7. do 19. ure na telefonski številki 080 21 13 sprejema dežurna služba inšpektorata za notranje zadeve.

Operativno-komunikacijski center Generalne policijske uprave pa jih je na telefonsko številko 080 12 00 sprejemal od polnoči do 7. ure, prav tako pa jih bo sprejemal tudi od danes od 19. ure do nedelje do 7. ure.

Komentarji: