Za atletsko stezo v Češči vasi odšteli 600 tisoč evrov

Športni objekt bodo odprli ob obletnici rojstva olimpionika Leona Štuklja letos novembra.
Fotografija: Slavko Hrženjak direktor družbe Publikus d.o.o.. Ljubljana, Slovenija 27.februarja 2018. [Hrženjak Slavko,Publikus,podjetniki,Ljubljana,Slovenija] Foto Jure Erzen/delo
Odpri galerijo
Slavko Hrženjak direktor družbe Publikus d.o.o.. Ljubljana, Slovenija 27.februarja 2018. [Hrženjak Slavko,Publikus,podjetniki,Ljubljana,Slovenija] Foto Jure Erzen/delo

Novo mesto – V sklopu temeljite obnove velodroma v Češči vasi, sta novomeška občina in podjetje Lesnina MG oprema podpisala pogodbo za dobavo in montažo atletske steze. Vrednost pogodbe za bodoči vadbeni center za kolesarstvo, atletiko in triatlon znaša 600.000 evrov.

Kot so sporočili z novomeške občine gre zdaj zares, saj bo atletska steza vgrajena v pol leta. Dobava zajema 200 metrov dolgo štiristezno krožno stezo, osem 60-metrskih sprinterskih stez, progo za skok v daljino, za skok v višino, skakališče za skok ob palici in metališče za suvanje krogle. »Fundacija za šport nam je na razpisu za ta projekt odobrila 51.000 evrov, ki jih do leta 2020 lahko koristimo po 17.000 evrov na leto. Dela na podkonstrukciji potekajo po načrtih, prejšnji teden pa je bil objavljen tudi razpis za leseni del kolesarske steze,« je povedal Urban Kramar z novomeške občine. 

Projekt je sicer razdeljena na tri faze, ki obsegajo gradnjo oboka (podkonstrukcije za pokritje), atletske steze in ostale opreme ter pokritje objekta z napihljivim šotorom oziroma balonom. Celotna naložba je ovrednotene na 3,4 milijona evrov. Velodrom so zgradili leta 1996 za izvedbo mladinskega svetovnega prvenstva v kolesarstvu. Novomeška občina namerava objekt še nadgraditi v nacionalni vadbeni center za kolesarstvo, atletiko in triatlon, saj v trikotniku Dunaj – Beograd – Milano ni takih vadbenih objektov. Objekt bodo slovesno odprli ob 120-obletnici rojstva olimpionika Leona Štuklja novembra letos.

Občina je nameravala temeljito obnoviti objetk že pred osmimi leti, vendar je bila naložba takrat prevelik finančni zalogaj, saj je bila njena vrednost takrat ocenjena na 16 milijonov evrov.

Komentarji: