Za Gala bodo zbiranje denarja nadaljevali preko drugega društva

Predsednica društva Maus je prejšnji teden zatrdila, da so že zbrali dovolj denarja - starša šestletnega dečka to zanikata in nadaljujeta s humanitarno akcijo.
Fotografija: Šestletnega Gala želijo odpeljati na operacijo k specialistu Droru Paleyju, ki je v zasebni kliniki na Floridi že pomagal nekaterim slovenskim otrokom. FOTO: arhiv
Odpri galerijo
Šestletnega Gala želijo odpeljati na operacijo k specialistu Droru Paleyju, ki je v zasebni kliniki na Floridi že pomagal nekaterim slovenskim otrokom. FOTO: arhiv

Starša šestletnega Gala, ki se bori s prirojeno deformacijo rok in bi za operacijo v ZDA potreboval 120.000 evrov, nadaljujeta humanitarno akcijo zbiranja denarja za sina. Čeprav je predsednica društva Maus Nataša Švikart prejšnji teden zatrdila, da so zbrali dovolj denarja, starša to zanikata. Akcijo bodo nadaljevali preko drugega društva.

Galova mama Natalija Vrbnjak Šteflič je za STA povedala, da zagotovila Švikartove za časnik Večer o zbranem denarju ne držijo. Minuli konec tedna je namreč od nje zahtevala končno stanje zbranega denarja in izkazalo se je, da je na računu okoli 70.000 evrov, ki so jih zbirali z donacijami na transakcijski račun in sporočili SMS.
 

Za katero društvo gre še ne razkrivajo


Akcijo zato nadaljujejo, vendar bodo z Mausom zaradi ravnanj Švikartove prekinili sodelovanje, je pojasnila Vrbnjak Štefličeva. Tako intenzivno iščejo drugo humanitarno društvo, ki bi prevzelo doslej zbrani znesek in nadaljevalo akcijo. Za zdaj še ne želi razkriti, za katero društvo gre, saj mora o tem najprej odločati upravni odbor.

Do spora med Galovo družino in društvom Maus, na čelu katerega je Nataša Švikart, je prišlo po tistem, ko naj bi slednja priznala, da si je za lastne potrebe od zbranega denarja sposodila skoraj 30.000 evrov. Čeprav je pozneje Večeru pojasnila, da naj bi večji del te vsote namenila za nekatere stroške pri organizaciji aktivnosti zbiranja denarja, jo je Galova mama vseeno ovadila pristojnim organom.

"Še teden prej je govorila, da je imela na računu 18.000 evrov, nato pa kar naenkrat 70.000 evrov. Ta denar je še vedno na računu Mausa, saj ga sama ne morem prevzeti, zato čakam na društvo, ki bo to storilo," je povedala Vrbnjak Štefličeva.
Švikartova je sicer za Večer zatrdila, da si je denar od društva sposodila, ne pa ukradla. Zagotovila je, da bo denar vrnila v najkrajšem možnem času. Z društvom naj bi sklenila tudi posojilno pogodbo, v kateri je rok za vrnitev denarja do konca novembra.

Sicer pa naj bi na nepravilnosti ravnanja Mausa opozorili starši še nekaterih otrok, ki so v preteklosti sodelovali z društvom. Početje predsednice naj bi tako po poročanju Pop TV policiji prijavila še dva starša, katerih otroka sta že bila operirana, a niso nikoli izvedeli, koliko denarja je bilo v akcijah zbranega, saj jima Švikartova ni želela pokazati dokumentacije.

Preberite še:

Komentarji: