Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Za parkirišča pol milijona, uporabljati jih ne morejo

Nova knjižnica: Obiskovalci bodo v garažni hiši po napovedih občine lahko parkirali šele čez poldrugi mesec
Obiskovalci nove knjižnice v Radovljici v garažni hiši še ne morejo parkirati. FOTO: Blaž Račič/Delo
Obiskovalci nove knjižnice v Radovljici v garažni hiši še ne morejo parkirati. FOTO: Blaž Račič/Delo
Blaž Račič
30. 5. 2018 | 09:00
2:40
Radovljica – Obiskovalci nove knjižnice v Radovljici, ki so jo po večletni zamudi in krepki podražitvi odprli konec aprila, v garažni hiši pod njo ne morejo uporabljati 37 parkirnih mest. Čeprav je občina zanje plačala skoraj pol milijona evrov, elektronski sistem njihove uporabe mesec po odprtju knjižnice še vedno ne omogoča.
Blaž Račič
Kot pravijo v občinski upravi župana Cirila Globočnika, bodo obiskovalci knjižnice lahko parkirali v parkirni hiši v 45 dneh, saj morajo nadgraditi sistem parkiranja. »Občina se je o tem dogovorila s Perino, ki v skladu s pogodbo, na podlagi katere smo kupili parkirna mesta, nadgrajuje sistem dostopa do garaže,« so sporočili. Ali ni mogoče sistema nadgraditi hitreje, na občini niso povedali.
Simon Zore, direktor podjetja Perina, priznava, da je skrajni rok res dolg, in pravi, da bodo stvari uredili že prej. Obiskovalci knjižnice bodo ob vstopu v garažo prejeli parkirni listek, ki jim ga bodo v knjižnici potrdili, s potrjenim pa se bodo nato lahko odpeljali iz garaže.

Pritožb (še) ni

Teoretično bi lahko z osebnim nadzorom pri zapornicah že zdaj preverjali, kdo od uporabnikov knjižnice je tudi parkiral, priznava Zore, vendar bi bila takšna izvedba po njegovem »preveč nerodna«. Parkirni sistem je treba nadgraditi, ker garažno hišo uporabljajo stanovalci blokov na Vurnikovem trgu, stranke poslovnih lokalov in obiskovalci knjižnice. Ti zadnji lahko zdaj parkirajo v okolici knjižnice, kjer je v modrih conah za kratkotrajno parkiranje prostora dovolj, meni Zore.
Božena Kolman Finžgar, ravnateljica knjižnice v Radovljici, pravi, da obiskovalci pogosteje sprašujejo, zakaj parkiranje v garažni hiši še ni mogoče, a se še ne pritožujejo, saj je parkirišč v neposredni bližini dovolj. Kot je dejala, se na novo knjižnico in možnost parkiranja v garažni hiši niso še niti navadili, kljub temu pa težko čakajo, da bo težava odpravljena.
V novi knjižnici imajo od odprtja večji obisk predvsem šolske mladine in otrok iz vrtcev. Na nove prostore se knjižničarji še navajajo in odpravljajo manjše napake, ki jih odkrivajo med delom. Ravnateljica verjame, da bodo do jeseni vse težave odpravili in v novi knjižnici vstopili v »normalen ritem«.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine