Vršilec dolžnosti direktorja TV Slovenija bo Valentin Areh

Programski svet RTV Slovenija je dal generalnemu direktorju Grahu Whatmoughu soglasje k imenovanju Areha za v. d. direktorja TV Slovenija.
Fotografija: »Menim, da je dr. Valentin Areh primeren in usposobljen kandidat za opravljanje nalog vršilca dolžnosti direktorja Televizije Slovenija, sploh v trenutnih razmerah, ko poteka intenzivni postopek priprave PPN in FN za leto 2021, in to v zaostrenih konkurenčnih in finančnih razmerah,« je generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough sporočil s sporočilom za javnost. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
»Menim, da je dr. Valentin Areh primeren in usposobljen kandidat za opravljanje nalog vršilca dolžnosti direktorja Televizije Slovenija, sploh v trenutnih razmerah, ko poteka intenzivni postopek priprave PPN in FN za leto 2021, in to v zaostrenih konkurenčnih in finančnih razmerah,« je generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough sporočil s sporočilom za javnost. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Andrej Grah Whatmough, ki je prejšnji mesec z mesta direktorice Televizije Slovenija razrešil Natalijo Gorščak, je za dolgoletnega novinarja in urednika Valentina Areha dejal, da izpolnjuje vse pogoje za direktorja. Po njegovem mnenju gre za dobrega kandidata za v. d. direktorja televizije.

Ker je Grah Whatmough ime kandidata za v. d. direktorja predlagal šele po začetku današnje seje programskega sveta, ki se je začela ob 15. uri, so posamezni programski svetniki v svojih razpravah navedli, da bi si želeli več časa, da bi Areha in njegove poglede bolje spoznali. Po njegovi kratki predstavitvi je programski svet – zato je glasovalo 19 od skupno 29 programskih svetnikov – vseeno podal soglasje h njegovemu imenovanju. »To pomeni, da bomo imeli jutri na kolegiju TV Slovenija že imenovanega vršilca dolžnosti,« je dejal Grah Whatmough.

Generalni direktor RTV Slovenija je na seji programskega sveta sicer napovedal, da načrtuje, da bo Areh opravljal funkcijo v. d. direktorja televizije največ šest mesecev, potem ko se končajo aktivnosti s sprejemom programsko-produkcijskega načrta in finančnega načrta RTVS za prihodnje leto, pa namerava objaviti razpis za direktorja televizije.

Natalija Gorščak je zaradi njene razrešitve že vložila tožbo na delovno in socialno sodišče, o kateri pa to še ni odločili. Je pa že zavrnilo njeno zahtevo za izdajo začasne odredbe.


 

Preberite še:

Komentarji: