Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Ustava nastajala ob upanju na znosnejšo politično prihodnost

Delež nezadovoljnih s temeljnimi postulati slovenske ustave presega delež zadovoljnih. Ustava je nastajala ob upanju na znosnejšo politično prihodnost.
Zasnova ustave je bila po besedah sekretarja nekdanje komisije skupščine za ustavna vprašanja Mira Cerarja »predvsem upanje v neko drugačno, svobodnejšo in znosnejšo politično prihodnost Slovenije«.

FOTO: Voranc Vogel
Zasnova ustave je bila po besedah sekretarja nekdanje komisije skupščine za ustavna vprašanja Mira Cerarja »predvsem upanje v neko drugačno, svobodnejšo in znosnejšo politično prihodnost Slovenije«. FOTO: Voranc Vogel
23. 12. 2021 | 05:00
23. 12. 2021 | 08:33
5:09

V nadaljevanju preberite:

Mineva trideset let od sprejetja ustave, v kateri je v prvem in drugem členu zapisano, da je Slovenija demokratična republika ter pravna in socialna država. »Ustava je bila izraz pričakovanj, naslavljala je prihodnost in ne tega, kar smo zapuščali,« ob obletnici ocenjuje predsednik ustavnega sodišča Matej Accetto. Ob obletnici v anketi ugotavljamo, da je s spoštovanjem temeljnih načel naše 30 let stare ustave – Slovenija je demokratična, socialna, pravna država – več vprašanih nezadovoljnih kot zadovoljnih. Pri katerih vprašanjih so državljani najbolj kritični in kaj je vzrok za takšen rezultat? 

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine