Združenje brigad, ne več samo gasilcev

V združenju poklicnih gasilcev bodo odslej gasilske enote, ne več gasilci kot posamezniki.
Fotografija: Matjaž Lapi in Miran Korošak. FOTO: Brane Piano
Odpri galerijo
Matjaž Lapi in Miran Korošak. FOTO: Brane Piano

Celje – »Po novem bodo poklicne gasilce v Združenju poklicnih gasilcev Slovenije zastopali javni zavodi, industrijske poklicne enote in gasilska društva s poklicnim jedrom, kjer so zaposleni in ne bodo več posamič včlanjeni v združenje,« je ob podpisu pristopnih izjav 15 javnih zavodov, štirih industrijskih brigad in gasilskega društva Velenje dejal predsednik združenja Miran Korošak.
 
Prvi je pristopno izjavo podpisal Matjaž Lapi, direktor Gasilskega zavoda Trbovlje, znanega po nezadovoljstvu med gasilci, ki ga je nedolgo tega sprožila odločitev občine o spremembah, ki bi zagotovile večji pregled na stroški za poklicni del gasilske brigade.
 
Sicer pa združenje, kot je povedal Korošak, pričakuje pristop še desetih gasilskih brigad iz gospodarstva, kjer so lastniki večinoma tujci in se je dogovarjanje z njimi precej zavleklo.
 
Združenje, v katerem je skoraj tisoč poklicnih gasilcev in ki skrbi za njihovo izobraževanje, izmenjavo dobrih praks in jih tudi interesno povezuje, si še vedno prizadeva za sprejetje posebnega zakona o poklicnem gasilstvu.

Komentarji: