141 žrtev spolnih zlorab prejelo nagrado za pogum (VIDEO)

Pred razglasitvijo nagrade so nekdanje gimnastičarke izpovedale svoje travmatične izkušnje.
Fotografija: Gimnastičarke, ki so bile žrtve nekdanjega zdravnika gimnastične reprezentance. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Gimnastičarke, ki so bile žrtve nekdanjega zdravnika gimnastične reprezentance. FOTO: AFP

V sredo zvečer je 141 žensk žrtev spolnih zlorab nekdanjega zdravnika ameriške gimnastične reprezentance Larryja Nassarja na slavnostnem dogodku ESPY prejelo nagrado Arthurja Ashea za pogum (Arthur Ashe Courage Award).

Igralka Jennifer Garner je ženske predstavila kot »vojsko, ki je na dogodek prišla, da bi bila slišana«. Publika je predstavnicam nežnejšega spola naklonila stoječe ovacije. Marsikdo je tudi potočil solzo.

Pred razglasitvijo nagrade so nekdanje gimnastičarke izpovedale svoje travmatične izkušnje. »Na tem odru smo, da svetu predstavimo portret preživetja, novo vizijo poguma,« je povedala Sarah Klein, ki naj bi jo Larry prvo zlorabil. »Spregovoriti ni lahko, prav tako ne ponavljanje boleče travmatične izkušnje. Izpostavile smo se javnosti, kljub temu, da nas nekateri zato obsojajo in je to boleče, vendar je prišel čas za to,« je še povedala Sarah.



Tiffany Thomas Lopez je spodbudila tiste, ki trpijo, da pokončno delijo svojo zgodbo. »Tu sem, da vam povem, da ne morete utišati močnih, ki stopijo skupaj.«

Komentarji: