Aleksej Navalni poslan v kazensko kolonijo s strogim režimom

Ruske oblasti niso razkrile lokacije kazenske kolonije, v katero so danes premestili opozicijskega politika.
Fotografija: Aleksej Navalni je bil obsojen na devet let zapora. FOTO: Maxim Shemetov/Reuters
Odpri galerijo
Aleksej Navalni je bil obsojen na devet let zapora. FOTO: Maxim Shemetov/Reuters

Zaprtega ruskega opozicijskega politika Alekseja Navalnega so premestili v kazensko kolonijo s strogim režimom, so danes sporočili njegovi sodelavci, ki jih skrbi ta za njegovo varnost. Ruske oblasti sicer niso razkrile lokacije nove kazenske kolonije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Navalni ni prišel na sestanek s svojimi odvetniki, je na Twitterju zapisala ena od njegovih tesnih zaveznic Marija Pevčih in dodala, da nimajo dodatnih informacij, kje se nahaja. Uradniki v kazenski koloniji so po navedbah odvetnice Navalnega Olge Mihajlove sporočili, da so ga premestili v kazensko kolonijo s strogim režimom.

image_alt
Nemški zdravniki: Navalni je bil najverjetneje zastrupljen

O premestitvi niso vnaprej obvestili niti njegove družine niti njegove odvetnice, je sporočila tiskovna predstavnica Kira Jarmiš. »Dokler ne vemo, kje je Aleksej, ostaja sam s sistemom, ki ga je že poskušal ubiti, zato je naša glavna naloga, da ga čim prej najdemo,« je dodala.

Navalni služi dveinpolletno kazen, ker je kršil pogojni izpust zaradi starih obtožb goljufije, kar je po besedah njegovih zaveznikov kazen za izzivanje Kremlja. Konec marca so mu zaporno kazen podaljšali na devet let, potem ko so ga spoznali za krivega goljufije in nespoštovanja sodišča.

Preberite še:

Komentarji: