Asad v Severno Korejo na srečanje s Kimom

Sirska vlada bo podpirala vse politične ukrepe severnokorejskega voditelja ter krepila in razvijala prijateljske povezave.
Fotografija: Bašar al Asad: Ves svet pozdravlja omembe vredne dosežke na Korejskem polotoku. FOTO: AP
Odpri galerijo
Bašar al Asad: Ves svet pozdravlja omembe vredne dosežke na Korejskem polotoku. FOTO: AP

Damask - Sirski predsednik Bašar al Asad načrtuje obisk Severne Koreje. Kot je ob predaji poverilnih pisem novega severnokorejskega veleposlanika Mun Džong Nama napovedal Asad, bo »obiskal Demokratično ljudsko republiko Korejo in se srečal z njegovo ekscelenco, Kim Džong Unom«.


Uresničiti združitev obeh Korej


Asad je ob predaji poverilnih pisem, ki je bila 30. maja, tudi opozoril na zgodovinske odnose med državama v času že pokojnih voditeljev obeh držav, Kim Il Sunga in Hafeza al Asada. »Ves svet pozdravlja omembe vredne dosežke na Korejskem polotoku, ki so jih omogočila izjemen politični talent in modro vodenje« Kim Džong Una, je še dodal. Ocenil je tudi, da bo severnokorejskemu voditelju na koncu uspelo doseči zmago in uresničiti združitev obeh Korej.

Kim Džong Un pričakuje sirskega prijatelja. FOTO: AFP
Kim Džong Un pričakuje sirskega prijatelja. FOTO: AFP

 

Točen datum še ni znan


Sirska vlada bo v polnem obsegu vedno podpirala vse politične ukrepe severnokorejskega voditelja ter krepila in razvijala nezlomljive prijateljske povezave s Pjongjangom, je še dejal sirski predsednik.

O točnem datumu Asadovega obiska v Severni Koreji KCNA ne poroča, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Komentarji: