Četrta žrtev požarov v Avstraliji

Na vzhodni obali Avstralije se gasilci borijo proti 120 različnim požarom.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Avstralijo še naprej pestijo uničujoči požari. Po poročanju BBC in lokalnih medijev je umrla še četrta oseba, ogromna je okoljska škoda.



Na vzhodni obali Avstralije se gasilci borijo proti 120 različnim požarom, pristojne službe pa pozivajo pred nevarnostjo požarov tudi drugje.

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters


Avstralski mediji poročajo, da je policija obtožila 16-letnega fanta, da je sprožil požar, ki je nato uničil številne domove.
Hkrati so prepričani, da je toliko požarov zaradi podnebnih sprememb in razgretega ozračja, zato je dovolj najmanjša nepazljivost in že je ogenj neobvladljiv.

Policija je sicer prijela še enega moškega, ki naj bi podtikal požare. Odkrili so ga naključno, ko so z drevesa reševali jadralnega padalca, pri tem pa zavohali dim. 20-letnega domnevnega požigalca so prijeli na kraju požara, ki je uničil okoli 150 kvadratnih metrov grmičevja.

FOTO: AFP
FOTO: AFP


V zadnjem dnevu so odkrili četrto smrtno žrtev. Po poročanju BBC so truplo našli v uničenem domu blizu Kempseyja, približno 400 kilometrov severno od Sydneyja.

FOTO: AFP
FOTO: AFP


Identiteto pokojnika morajo še potrditi, doslej pa so umrli Vivian Chaplain (69 let), Julie Fletcher (63) in George Nole (neznana starost). Vse so našli na različnih domovanjih na avstralskem podeželju.

Od septembra naprej je zgorelo že več kot milijon hektarov veliko ozemlje, v Avstraliji pa najhujša vročina šele prihaja.

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Komentarji: