Dopust na luni letos še ne pride v poštev

Turisti bodo šli na luno šele sredi prihodnjega leta ali celo kasneje. Razlog za preložitev ni znan.
Fotografija: Šlo bo za let do najbolj oddaljene točke v vesolju, do katere je človek kadarkoli prišel. FOTO: AP
Odpri galerijo
Šlo bo za let do najbolj oddaljene točke v vesolju, do katere je človek kadarkoli prišel. FOTO: AP

Washington - Ameriško zasebno vesoljsko podjetje SpaceX letos turistov še ne bo poslalo na potovanje okoli Lune, kot je bilo predvideno, ampak šele sredi prihodnjega leta ali celo kasneje, je v ponedeljek poročal ameriški Wall Street Journal. Razlog za preložitev začetka potovanj, ki je bil predviden za konec leta, ni znan.
 

Zanimanje strank narašča


Kot je še pisal časnik, je preložitev »znak, da so tehnični in proizvodni izzivi pokvarili načrte izumitelja Elona Muska za človeško raziskovanje sončnega sistema«, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

V podjetju nove časovnice misije niso objavili. Je pa tiskovni predstavnik SpaceX James Gleeson sporočil, da podjetje ne »odstopa o načrtovanega pošiljanja potnikov na pot okoli Lune ter da zanimanje strank narašča«.

Tehnični in proizvodni izzivi so pokvarili načrte izumitelja Elona Muska za človeško raziskovanje sončnega sistema. FOTO: Reuters<br />
 
Tehnični in proizvodni izzivi so pokvarili načrte izumitelja Elona Muska za človeško raziskovanje sončnega sistema. FOTO: Reuters
 

 

Za turiste kapsula Dragon


Turisti bodo potovali v kapsuli Dragon, ki jo bo nosila raketa Falcon Heavy, najmočnejša raketa podjetja, ki so jo prvič preizkusili pred štirimi meseci.

To bo prvi takšen let od konca misije Apollo v začetku 70. let prejšnjega stoletja. Poleg tega bo šlo za let do najbolj oddaljene točke v vesolju, do katere je človek kadarkoli prišel.

Komentarji: