EasyJet je zaradi bolniških odsotnosti zaposlenih odpovedal sto letov

Tudi letališča se spopadajo z zmanjšanjem števila osebja, kar povzroča zamude in kaos.
Fotografija: Easyjet je za danes in jutri odpovedal sto letov. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Easyjet je za danes in jutri odpovedal sto letov. FOTO: Reuters

EasyJet je danes odpovedal približno sto letov, od tega jih je 62 iz Velike Britanije. Vzrok je izrazito povečan obseg bolniških odsotnosti osebja zaradi okužbe s covidom-19 ter na drugi strani povečano število potnikov pred velikonočnimi prazniki.

Letalska družba težavo poskuša odpraviti z uporabo nadomestne posadke, vendar je del letov v vsakem primeru bila primorana odpovedati. Danes bodo sicer skupno opravili 1645 letov. »Zaradi trenutnih visokih številk okužb s covidom po Evropi je tako kot v drugih podjetjih tudi v našem veliko zaposlenih odsotnih. Na žalost je bilo treba uvesti nekaj dodatnih odpovedi za danes in jutri. Opravičujemo se za morebitne nevšečnosti,« so sporočili. S strankami, ki jih odpovedani leti prizadevajo, so že stopili v stik in jim ponudili nadomestne lete, bone ali povračilo denarja.

Tudi letališča se po poročanju BBC spopadajo s pomanjkanjem osebja, kar  povzroča dolge čakalne vrste pri varnostnih pregledih, prijavi in oddaji prtljage. Zaradi tega nastajajo zamude in splošni kaos.

Komentarji: