Evropska komisija odobrila posodobljeni cepivi za različico omikron

Komisija je Pfizerjevo in Modernino cepivo odobrila nekaj ur po tem, ko ju je odobrila Evropska agencija za zdravila EMA.
Fotografija: Nova generacija cepiv proti covidu-19 deluje proti prvotnemu sevu koronavirusa ter proti različici BA.1, podrazličici omikrona, meni agencija EMA. FOTO: Frederic J. Brown/AFP
Odpri galerijo
Nova generacija cepiv proti covidu-19 deluje proti prvotnemu sevu koronavirusa ter proti različici BA.1, podrazličici omikrona, meni agencija EMA. FOTO: Frederic J. Brown/AFP

Evropska komisija je odobrila posodobljeni cepivi proti covidu-19 podjetij Moderna in Pfizer-Biontech, je danes na twitterju sporočila evropska komisarka za zdravje Stella Kiriakides. Novi cepivi delujeta tako proti prvotnemu sevu novega koronavirusa kot proti novejši različici omikron, ki trenutno prevladuje v Evropi.

Komisija je cepivi odobrila nekaj ur po tem, ko je Evropska agencija za zdravila (EMA) v četrtek odobrila Pfizerjevo in Modernino cepivo kot enkratni poživitveni odmerek za starejše od 12 let. Ta nova generacija cepiv proti covidu-19 deluje proti prvotnemu sevu koronavirusa ter proti različici BA.1, podrazličici omikrona.

»Kmalu naj bi bilo izdanih še več dovoljenj, s čimer se bodo začele kampanje cepljenja v naših državah članicah,« je na twitterju zapisala evropska komisarka.

Posodobljeni cepivi lahko okrepita zaščito pred več različicami novega koronavirusa in naj bi tako pomagali ohraniti optimalno zaščito pred covidom-19.

Preberite še:

Komentarji: