Giuliani zaradi televizijskih nastopov ostal brez službe

Nekdanji newyorški župan je bil poklican, da Donalda Trumpa reši zapletov z afero s Stormy Daniels, a je zadeve le še bolj zapletel.
Fotografija: Nekdanji newyorški župan Rudy Giuliani je izgubil službo v pravniški družbi Greenberg Traurig zaradi izjav, ki jih je dajal po medijih v bran svoji novi stranki, predsedniku ZDA Donaldu Trumpu. FOTO: Evan Vucci/AP
Odpri galerijo
Nekdanji newyorški župan Rudy Giuliani je izgubil službo v pravniški družbi Greenberg Traurig zaradi izjav, ki jih je dajal po medijih v bran svoji novi stranki, predsedniku ZDA Donaldu Trumpu. FOTO: Evan Vucci/AP

Nekdanji newyorški župan Rudy Giuliani je izgubil službo v pravniški družbi Greenberg Traurig zaradi izjav, ki jih je dajal po medijih v bran svoji novi stranki, predsedniku ZDA Donaldu Trumpu. Giuliani je med drugim dejal, da tudi sam strankam redno pomaga s plačili za molk.

Giuliani je stopil na sceno pretekli teden, da enkrat za vselej konča neprijetno zgodbo o plačilu pornografski igralki Stormy Daniels za molk o spolnem odnosu s Trumpom, vendar je zadeve neizmerno bolj zapletel in Trumpu povzročil še več težav.
Najprej s tem, da je na do Trumpa prijazni ameriški televiziji Fox News presenečenemu voditelju mimogrede omenil, da je predsednik vedel za plačilo 130.000 dolarjev, ki jih je Danielsovi nakazal Trumpov odvetnik Michael Cohen. Trump je do takrat zanikal, da bi o tem karkoli vedel.

Partnerjem družbe Greenberg Traurig je prekipelo, ko je Giuliani poskušal umiriti razmere in je napletal, da Trump ni vedel za vse podrobnosti o plačilu, ki ga je Cohen izvršil na svojo roko z računa svojega podjetja, ker je bil tako dogovorjen s Trumpom. Giuliani je potem razlagal, da so takšna plačila nekaj povsem običajnega v svetu slavnih in bogatih, ter pribil, da tudi sam to počne za svoje stranke.

»Ne moremo govoriti v Giulianijevem imenu o tem, kaj je mislil, ko je o tem govoril. Vendar lahko rečemo, da mi ne bi odobravali takšnih plačil z našega računa v imenu stranke, ki za to ne bi vedela,« je sporočila tiskovna predstavnica Greenberg Traurig Jill Perry.

Giuliani je aprila vzel neplačani dopust pri podjetju Greenberg Traurig in se preselil k Trumpu, da mu pomaga pri pogajanjih s posebnim tožilcem za preiskavo ruske afere Robertom Muellerjem. Giuliani je v četrtek sporočil, da je odstopil s položaja v Greenberg Traurig, ker se želi povsem posvetiti delu za Trumpa. New York Times je poklical podjetje in izvedel, da ima Giuliani spet težave z resnico, saj so mu zaradi omenjenih izjav za televizije pokazali vrata.

Komentarji: