Ilegalni alkohol v Rusiji usoden za 17 ljudi

V regiji Orenburg v Rusiji se je z metanolom zastrupilo najmanj 33 oseb, 17 jih je umrlo. Priprli so tri osebe.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: jože Suhadolnik/Delo

V regiji Orenburg v Rusiji, okoli 1200 kilometrov jugovzhodno od Moskve, je od četrtka zaradi zastrupitve z metilnim alkoholom umrlo najmanj 17 ljudi, poroča nemška tiskovna agencija DPA, ki se sklicuje na lokalne oblasti. Preiskovalci so doslej priprli tri osebe, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

Prva poročila o zastrupitvi z metanolom so začela prihajati v četrtek zjutraj. Zastrupilo se je najmanj 33 oseb, še poroča DPA. Oblasti so sprožile preiskavo o proizvodnji in prodaji izdelkov, ki ne ustrezajo varnostnim standardom.

Regionalna preiskovalna komisija je v izjavi sporočila, da so pridržali tri osebe, ki jih sumijo ilegalne proizvodnje in prodaje nevarnih alkoholnih izdelkov v velikem obsegu. V okviru preiskave so sicer odprli vsaj pet kazenskih postopkov.

Zastrupitve z metanolom, tudi s smrtnim izidom, v Rusiji niso redke. Gre za zelo nevarno snov, ki je lahko usodna v že zelo majhnih količinah. Sporni alkohol pogosto prihaja iz ilegalnih destilarn, še poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Komentarji: