Izraelska vojska obstreljevala tarče Hamasa v Gazi

Izraelska vojska je napadla poslopje, kjer so delali na raketah, in oporišča Hamasa ob meji.
Fotografija: Izrael je napadel tarče Hamasa. FOTO: Said Khatib/AFP
Odpri galerijo
Izrael je napadel tarče Hamasa. FOTO: Said Khatib/AFP

Izraelska vojska je danes sporočila, da je obstreljevala tarče palestinskega gibanja Hamasa na območju Gaze, potem ko so od tam izstrelili raketi. Izraelski premier Naftali Benet je ob zasedanju vlade poudaril, da je bil Hamas odgovoren za raketi, ki sta v soboto poleteli z območja Gaze in pristali v morju, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Izraelska vojska je napadla poslopje, kjer so delali na raketah, in oporišča Hamasa ob meji, je povedal Benet. Zavrnil je poročila, da sta raketi iz Gaze v soboto poleteli pomotoma zaradi slabega vremena. Poudaril je, da je za izstrelitev odgovoren Hamas.

Izrael je že v soboto sporočil, da sta dve raketi iz Gaze pristali v morju pred širšim območjem Tel Aviva. Prebivalci so poročali, da so slišali najmanj dve eksploziji.

Hamas, ki je tako v Izraelu, EU kot ZDA na seznamu terorističnih organizacij, je oblast na območju Gaze prevzel leta 2007. Maja lani je med Izraelom in palestinskimi skrajneži izbruhnil 11-dnevni konflikt. Ob posredovanju Egipta sta strani sklenili premirje.

Več iz te teme:

Komentarji: