Juan Carlos drugič po umiku v Abu Dabi obiskal Španijo

Prihod padlega suverena Juana Carlosa v domovino je spet vzbudil veliko zanimanja, kraljevi dvor brez komentarja.
Fotografija: Nekdanji španski kralj Juan Carlos je v Vigo z zasebnim letalom priletel iz Londona. FOTO: Miguel Vidal/Reuters
Odpri galerijo
Nekdanji španski kralj Juan Carlos je v Vigo z zasebnim letalom priletel iz Londona. FOTO: Miguel Vidal/Reuters

Nekdanji španski kralj Juan Carlos, ki se je pod bremenom očitanih mu finančnih malverzacij avgusta 2020 umaknil v Abu Dabi, je danes drugič po odhodu iz države stopil na španska tla. Na letališče v Vigu, na severozahodu Iberskega polotoka, je priletel iz Londona, kjer si je večer prej ogledal tekmo med Chelseajem in madridskim Realom.

image_alt
Monarhova »vrnitev« v izgnanstvo

V Španiji naj bi ostal do konca tedna, v prihodnjih dneh pa se bo predvidoma posvečal predvsem jadranju. Tako kot prvič bo tudi tokrat gost tesnega prijatelja Pedra Camposa, predsednika navtičnega kluba v Sanxenxu in kapitana jadrnice Bribón (Slepar), s katero nekdanji monarh tekmuje v razredu 6mR.

Španska vlada in kraljevi dvor, ki sta se odločno distancirala od Juana Carlosa, nista komentirala vnovičnega obiska padlega suverena. Pričakovati je, da bo njegovo tokratno bivanje v Španiji minilo bolj diskretno kot lansko, ko 85-letnik ni pokazal nikakršnega obžalovanja za svoje nečednosti, nasprotno, s svojim obnašanjem je znova vrgel senco na prizadevanja sina Filipa VI. za modernizacijo monarhije. 

 

Preberite še:

Komentarji: