Kdo so žrtve zrušenega viadukta v Genovi

Čeprav se reševalci bojijo, da bodo našli še več trupel, je znanih vse več informacij o potrjenih žrtvah.
Fotografija: Roberto Robbiano (44 let), Ersilia Piccinino (41 let) in Samuel (8 let) FOTO: AP
Odpri galerijo
Roberto Robbiano (44 let), Ersilia Piccinino (41 let) in Samuel (8 let) FOTO: AP

Italija je še vedno v šoku zaradi zrušitve viadukta v Genovi. Med ruševinami so našli 42 trupel (uradno so potrdili 39 žrtev), med nesrečniki pa so celotne družine in številni mladi, ki so se odpravljali na počitnice. Čeprav se reševalci bojijo, da bodo v prihodnjih urah in dneh našli še več trupel, je znanih vse več informacij o potrjenih žrtvah.


 

Andrea Cerulli (48 let)


Med prvimi so prepoznali Cerullija, zagretega navijača nogometašev Genoe. Bil je tudi oče, več kot petnajst let je delal v lokalnem pristaniškem mestu. Od Cerullija so se z objavo na facebooku poslovili njegovi navijaški prijatelji. »Bil si naš član in prijatelj. Na svidenje, Andrea,« so zapisali.


 Luigi Matti (35 let)


Da je med žrtvami tudi Matti, je z objavo na facebooku potrdila njegova družina le nekaj ur po zrušitvi viadukta. Zadnja leta je prebival v Genovi, v mladosti pa je odraščal v manjšem mestu Borghetto. Od Mattija se je na facebooku poslovil tudi župan Borghetta Giancarlo Canepa in poudaril, da je bil 35-letnik član civilne zaščite. Mattijev brat Michele pa je jezen zaradi slabega vzdrževanja viadukta in upa, da se takšne tragedije v prihodnje ne bodo več dogajale.


 Marta Danisi (29 let) in Alberto Fanfani (32 let)


Smrt mladega para je potrdil župan mesteca Sant'Agata Militello Bruno Mancuso, od koder je prihajala Marta. V njen spomin bodo prestavili poletne prireditve v tem kraju na čas po 20. avgustu. Zraven je bil tudi njen zaročenec Alberto Fanfani, preživljala pa se je kot medicinska sestra. »Počivaj v miru, Marta Danisi,« je sporočila njena prijateljica Giuseppina Ida Elena Giuffrida.

Marta Danisi (29 let) in Alberto Fanfani (32 let) FOTO: AP
Marta Danisi (29 let) in Alberto Fanfani (32 let) FOTO: AP

 Roberto Robbiano (44 let) in Ersilia Piccinino (41 let)


Njuno smrt so z objavami na socialnih omrežjih potrdili prijatelji. Skoraj gotovo je zraven umrl tudi njun osemletni sin Samuel. Prijatelji so jezni, da se je pripetila takšna nesreča, ki je »uničila dve družini«, hkrati pa zatrjujejo, da bodo Roberto, Ersilia in Samuel za vedno ostali v njihovih srcih.

Roberto Robbiano (44 let), Ersilia Piccinino (41 let) in Samuel (8 let) FOTO: AP
Roberto Robbiano (44 let), Ersilia Piccinino (41 let) in Samuel (8 let) FOTO: AP

 Antonio Stanzione (29 let)


Mladenič iz Neaplja naj bi umrl skupaj s tremi prijatelji: Giovanni Battiloro (29), Gerardo Esposito (26) in Matteo Bertonati (26). Prijateljska druščina se je odpravljala na počitnice v Nico, a domov se ne bo več vrnila. »Bil si najmlajši med svojimi brati in poln življenja, kar se je videlo v tvojih očeh,« je med drugim zapisala Antonijeva sestrična Anita Depasquale.


 Stella Boccia (23 let)


Med ruševinami so našli tudi truplo mladenke iz Toskane, skoraj zagotovo je skupaj z njo umrl še njen fant Carlo Erazzo Trujillio (27 let). Iz družinske picerije Stellinih staršev so sporočili, da so do preklica prekinili svoje obratovanje. »Nekaj časa bomo zaprti, saj je del našega srca ostal med ruševinami pod mostom v Genovi,« so dejali.
 Giorgio Donaggio (61 let)


Smrt prijatelja je potrdil italijanski televizijski voditelj Vittorio Brumotti. »Bil si moj idol že, ko sem bil otrok. Počivaj v miru, super Giorgio,« je med drugim zapisal Brumotti, ki je od Donaggia mlajši za 23 let. Nesrečni Donaggio je za seboj pustil ženo in tri otroke.


 William Pouzadoux (22 let) in Melissa Artus-Bastit (21 let)


Francoski mediji poročajo, da sta med žrtvami tudi mlada William in Melissa iz Toulousa, skoraj zagotovo sta bila zraven še Nathan Gusman (star okoli 30 let) in Axelle Place (19 let). Mlada četverica je potovala v Italijo na počitnice, v časopisu Le Parisien pa se je oglasila Pouzadouxova sestra: »Bil je trmast, a zabaven fant. Imel je sanje, da bi si kupil tovornjak in z njimi prepotoval svet.«

Komentarji: