Kenija: poškodovani jez zahteval več kot 30 smrtnih žrtev

Številni so ostali ujeti v blatu, zato obstaja bojazen, da se bo smrtnih žrtev še več.
Fotografija: Popustil je jez Patel pri kraju Solai, ki leži 190 kilometrov severozahodno od Nairobija. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Popustil je jez Patel pri kraju Solai, ki leži 190 kilometrov severozahodno od Nairobija. FOTO: AFP

Nairobi – Po obilnem deževju je včeraj zvečer popustil jez, pri čemer je po zadnjih podatkih umrlo več kot 30 ljudi. Voda je na prizadetem območju severozahodno od prestolnice Nairobi povzročila pravo opustošenje, navajajo tamkajšnje oblasti, ki škodo še ocenjujejo.

Popustil je jez Patel pri kraju Solai, ki leži 190 kilometrov severozahodno od Nairobija. Lokalni prebivalci so povedali, da so najprej zaslišali glasen pok, nato pa je iz jezu začela iztekati voda, ki je na svoji poti uničila na stotine domov. Več kot 2000 ljudi je moralo zapustiti območje.

Obstaja bojazen, da bo še več smrtnih žrtev. FOTO: AFP
Obstaja bojazen, da bo še več smrtnih žrtev. FOTO: AFP


Po navedbah policije so do danes našli 32 trupel, prav tako so doslej rešili približno 40 ljudi, navaja kenijski Rdeči križ. Oblasti domnevajo, da so številni ostali ujeti v blatu, ki se je iz zbiralnika vode razlilo na območju, širokem skoraj dva kilometra. Posledično obstaja bojazen, da bo smrtnih žrtev še več.



V slabem stanju sta še dva zbiralnika vode, ki sta enako kot poškodovani jez zasebna last kmeta, piše britanski BBC. Ali je kmet imel dovoljenje za postavitev zbiralnikov, še ni znano.

Komentarji: