Ko voda zaliva Belo hišo

Nevihte so zajele Washington. Oblasti so prebivalce pozivale, naj se na najbolj ogroženih predelih ne vozijo z avtomobili.
Fotografija: Klop pod vodo v bližini reke Potomac. FOTO:Jim Watson/Afp
Odpri galerijo
Klop pod vodo v bližini reke Potomac. FOTO:Jim Watson/Afp

New York – Zaradi neviht in poplav se ne pritožujemo le Slovenci, zaradi močnega deževja v ameriški prestolnici Washington je danes voda zalivala Belo hišo. Poročevalci iz sedeža ameriškega predsednika Donalda Trumpa poročajo o curljanju v kleti, kar ne preseneča, saj so bile nekatere ulice v bližini pod vodo.

V nevihtah, ki jih vremenarji že označujejo za stoletne, je šlo še slabše nekaterim postajam podzemne železnice, v katere je voda padala v pravih slapovih. V prave reke so se spremenile tudi številne mestne ulice in oblasti so prebivalce pozivale, naj se na najbolj ogroženih predelih ne vozijo z avtomobili, če se in začnejo poplave naraščati z vseh strani, pa naj se takoj spravijo na višji teren. Vremenski poročevalec lokalne radijske postaje David Dildine je poročal, da je moral s ceste v bližini reke Potomac odplavati na varno.

Poročevalci iz Bele hiše so zabeležili vodo v kleti. FOTO: Nicholas Kamm/Afp
Poročevalci iz Bele hiše so zabeležili vodo v kleti. FOTO: Nicholas Kamm/Afp


To ni prvič, da je omenjeni novinar na pravem mestu ob pravem času, konec januarja je iz zmrznjenega potoka v washingtonskem parku rešil žensko, pod katero se je udrl led, poročevalec radijske postaje WTOP pa je tokrat presenečen, kako hitro se lahko zgodijo resne poplave. In res je na posnetkih iz ameriške prestolnice in njene okolice mogoče videti ljudi, ki so pred ujmo splezali na strehe svojih avtomobilov, naključne priče ali gasilci pa so jih tudi tokrat več rešili pred utopitvijo.

Komentarji: