Letalski prevoznik hiti z odpiranjem baze

Od septembra bo iz Zagreba letel na štirinajstih mednarodnih progah, med drugim v Pariz, London, Rim, Göteborg, Oslo, Podgorico, Frankfurt in Dortmund.
Fotografija: Ryanairova flota. FOTO: Jason Cairnduff/Reuters
Odpri galerijo
Ryanairova flota. FOTO: Jason Cairnduff/Reuters

Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je potrdil, da bo svojo novo bazo v Zagrebu odprl že 23. julija, kar je dva meseca prej, kot je napovedoval marca. Kot je pojasnil, se je za julijsko odprtje odločil zaradi okrepljenega povpraševanja po njegovih letalskih storitvah.

Ryanairova naložba na zagrebškem letališču Franja Tuđmana je ocenjena na 200 milijonov evrov. Zaposlil naj bi dodatnih 60 ljudi.

Poleg spremembe termina odprtja baze za dve letali je Ryanair napovedal tudi bolj zgodnjo vzpostavitev novih letalskih povezav od dosedanjih načrtov. Tako bo povezavo Zagreb - Milano (Bergamo) vzpostavil 17. junija in ne šele julija. Na junijski termin je z julijskega prestavil tudi polete med letališčema Zagreb in Charleroi pri Bruslju.

Veliko zanimanje za povezave Ryanaira z Zagrebom dokazuje tudi napoved še dveh dodatnih povezav k dvanajstim že prej napovedanim. Od začetka septembra bo tako z letališča v Zagrebu najmanj enkrat tedensko letel na štirinajstih mednarodnih progah, med drugim v Pariz, London, Rim, Göteborg, Oslo, Podgorico, Frankfurt in Dortmund.


Rezervacije možne že od četrtka


Iz Ryanaira so potnikom sporočili, da lahko do 13. maja na njihovi spletni strani rezervirajo letalske vozovnice za vse polete do 31. oktobra po še bolj ugodnih cenah. Ob tem so izpostavili, da se zaradi pandemije covida-19 zavedajo možnosti za prestavitev ali spremembo datuma potovanja. Zato so potnikom omogočili, da to storijo največ dvakrat brez plačila nadomestila.

Komentarji: