Libijski notranji minister preživel poskus atentata

Na konvoj z ministrom Fatijem Bašago so streljali iz oklepnega vozila. Dva napadalca so aretirali, tretji je v bolnišnici.
Fotografija: Minister v libijski vladi narodne enotnosti Fati Bašaga se je v času anentata vračal z rutinskega obiska v novi varnostni enoti, ki jo nadzoruje njegovo ministrstvo. FOTO: Fethi Belaid/ADP
Odpri galerijo
Minister v libijski vladi narodne enotnosti Fati Bašaga se je v času anentata vračal z rutinskega obiska v novi varnostni enoti, ki jo nadzoruje njegovo ministrstvo. FOTO: Fethi Belaid/ADP

Libijski notranji minister Fati Bašaga je danes preživel poskus atentata. Incident se je zgodil na avtocesti blizu prestolnice Tripoli, je sporočil vir blizu ministra.

image_alt
Dolgotrajno iskanje mirovne formule


Kot je povedal vir, so na konvoj z ministrom streljali iz oklepnega vozila. Policisti v njegovem spremstvu so na strele odgovorili. Dva napadalca so aretirali, tretji pa je v bolnišnici. Minister je po navedbah vira dobro.

Vplivni minister v libijski vladi narodne enotnosti se je vračal z rutinskega obiska v novi varnostni enoti, ki jo nadzoruje njegovo ministrstvo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

58-letni Bašaga je notranji minister v mednarodno priznani vladi od leta 2018, svoj ugled pa je zastavil za boj proti korupciji.
V Libiji od strmoglavljenja dolgoletnega samodržca Moamerja Gadafija leta 2011 divja državljanska vojna. Za oblast se spopadajo rivalske milice, v konflikt pa so se vpletle tudi tuje sile.

Preberite še:

Komentarji: