Logar in Di Maio se bosta srečala virtualno

Italijanski zunanji minister je v samoizolaciji. Med drugim bosta govorila o slovenski manjšini v Italiji in izključni gospodarski coni v Jadranu.
Fotografija: Logar in Di Maio sta se v Ljubljani srečala junija. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Logar in Di Maio sta se v Ljubljani srečala junija. FOTO: Leon Vidic/Delo

Slovenski zunanji minister Anže Logar se bo z italijanskim kolegom Luigijem Di Maiem, ki je v samoizolaciji, srečal virtualno, so danes za STA povedali na slovenskem zunanjem ministrstvu.

Ministra bi se morala po prvotnih načrtih srečati v četrtek v Rimu. A zaradi samoizolacije Di Maia po stiku z okuženo ministrico bo srečanje virtualno. Po napovedih bosta Logar in Di Maio med drugim govorila o slovenski manjšini v Italiji, izključni gospodarski coni v Jadranu, aktualnih vprašanjih v EU in slovenskem predsedovanju Svetu EU.

image_alt
Minister Logar: »Ne gremo na prvo žogo«

 

Logar kljub vsemu v večno mesto


Bo pa minister Logar kljub drugačni obliki srečanja z italijanskim kolegom odpotoval v Rim, saj ima v petek obisk pri Svetem sedežu, so še povedali na MZZ.

V Vatikanu ima vodja slovenske diplomacije predvidene pogovore s tajnikom Svetega sedeža za odnose z državami nadškofom Paulom Richardom Gallagherjem, sprejel ga bo državni tajnik Svetega sedeža kardinal Pietro Parolin. Udeležil se bo tudi avdience pri papežu Frančišku in bo govornik na Trgu svetega Petra v Vatikanu na slovesni osvetlitvi božičnega drevesa, ki ga je letos podarila Slovenija.

FOTO: Leon Vidic/Delo
FOTO: Leon Vidic/Delo


Di Maio je v samoizolaciji zaradi stika z notranjo ministrico Luciano Lamorgese, okuženo z novim koronavirusom. Po pisanju Primorskega dnevnika je Di Maio med ponedeljkovo sejo vlade sedel ob Lamorgesejevi, ko so ji sporočili, da je bila pozitivna na jutranjem testu na koronavirus. Ministrica je zato v karanteni, Di Maio pa je s pravosodnim kolegom Alfonsom Bonafedejem moral v samoizolacijo.

Preberite še:

Komentarji: