Med študentsko zabavo popustil strop, vsaj 30 ranjenih

»Celo nadstropje se je zrušilo,« je novinarjem povedala ena udeleženk na zabavi, ki se je spreobrnila v nesrečo. Številne udeležence so hospitalizirali.
Fotografija: Policisti so po nesreči izolirali prizorišče zabave v bližini univerzitetnega kampusa. FOTO: AP
Odpri galerijo
Policisti so po nesreči izolirali prizorišče zabave v bližini univerzitetnega kampusa. FOTO: AP

Ameriški mediji poročajo o nesreči na študentski zabavi na Univerzi Clemson v Južni Karolini, ki najmanj 30 udeležencem ne bo ostala v lepem spominu. Na letni zabavi tamkajšnje bratovščine Kappa Alpha Psi, organizirani včeraj, je namreč že ob začetku dogajanja popustil strop, zaradi česar so številni sredi poskakovanja v plesnem ritmu izgubili tla pod nogami in padli nadstropje nižje, v kletne prostore.

Nekateri so si zlomili kosti, 29 udeležencev so morali hospitalizirati. Kot poročajo, jih ostaja v bolnišnici še šest, na srečo ni nihče v smrtni nevarnosti. Z izjemo enega so bili vsi poškodovani študentje Univerze Clemson.



»Celo nadstropje se je zrušilo,« je novinarjem povedala ena udeleženk v nesreči. »Ljudje so ranjeni, krvavijo. Bilo je zelo grdo.« Drugi so poročali o krikih in joku, v kar se je spremenila zabava, na kateri so proslavljali tudi za univerzo pomembno tekmo v ameriškem nogometu proti konkurenčni ekipi iz Severne Karoline.

Predsednik Univerze Clemson Jim Clements se je na nesrečo, ki se je sicer zgodila v objektu zunaj študentskega kampusa, odzval z zagotovilom pomoči prizadetim študentom in njihovim družinam. Zahvalil se je univerzitetnim gasilcem in vsem, ki so se hitro vključili v reševanje.

Številni so padli nadstropje nižje, v kletne prostore. Fotografija iz video posnetka enega udeležencev zabave. FOTO: AP
Številni so padli nadstropje nižje, v kletne prostore. Fotografija iz video posnetka enega udeležencev zabave. FOTO: AP

Komentarji: