Melanii Trump odstranili benigni tumor

Prvo damo Združenih držav Amerike je obiskal tudi predsednik Donald Trump. Poseg so načrtovali že dlje časa.
Fotografija: Melanio Trump so nazadnje opazili v javnosti preteklo sredo, ko sta s Trumpom sprejela zakonce ameriških vojakov in matere vojakov pred praznikom mater. Na materinski dan v nedeljo je ni bilo na spregled, Trump pa je v Virginiji igral golf brez nje. FOTO: Kevin Lamarque/Reuters
Odpri galerijo
Melanio Trump so nazadnje opazili v javnosti preteklo sredo, ko sta s Trumpom sprejela zakonce ameriških vojakov in matere vojakov pred praznikom mater. Na materinski dan v nedeljo je ni bilo na spregled, Trump pa je v Virginiji igral golf brez nje. FOTO: Kevin Lamarque/Reuters

Washington – Stephanie Grisham, tiskovna predstavnica prve dame ZDA, je v ponedeljek popoldne sporočila, da je 48-letna Melania Trump zjutraj prestala operacijo na ledvici in da bo še nekaj dni ostala v vojaški bolnišnici Walterja Reeda pri Washingtonu, kjer so opravili poseg.

Tiskovno sporočilo Bele hiše pravi, da je prva dama ZDA prestala uspešen postopek »embolizacije zaradi benignega stanja na ledvici« in da ni bilo zapletov. Klinika Mayo postopek embolizacije opisuje kot postopek, pri katerem se v krvno žilo vstavi cevka, skozi katero vbrizgajo sredstvo za zaustavitev dotoka krvi. Lahko se uporablja tudi za zaustavitev krvavitve.
 

Ne želijo tvegati


Medij Politico citira zdravnika univerzitetne bolnišnice Georgetown Keitha Kowalczyka, ki sklepa, da je šlo za odstranitev benignega tumorja angiolimfoma. Ta se pojavlja pri ženska srednjih let in lahko povzroči krvavitve, če preveč naraste. Takšna vrsta tumorja se ponavadi odkrije mimogrede, pri pregledu česar drugega, v nekaterih primerih pa pacientke čutijo bolečine in gredo na pregled. Po posegu so pacientke odpuščene še istega ali naslednjega dne, vendar pa, kot kaže, v primeru prve dame ZDA nočejo tvegati in so jo za vsak primer zadržali na opazovanju.

V bolnišnici naj bi ostala do konca tedna. Grishamova je dodala, da se Melania veseli popolnega okrevanja, da bo lahko nadaljevala svoje delo za otroke vsepovsod.
 

Poseg načrtovan že dlje časa


Podpredsednik ZDA Mike Pence je pred svojim govorom ob 70-letnici izraelske državnosti dejal, da je bil poseg že dlje časa v načrtu in da ni šlo za nič nujnega. Povedal je, da je bil poseg uspešen, in z veseljem poročal, da se prvi dami stanje izboljšuje.
Melanio je označil za izjemno žensko in poudaril, da so ZDA blagoslovljene, da jo imajo za svojo prvo damo.

Želje za hitro okrevanje ji je prenesel tudi vodja senatnih demokratov Charles Schumer iz New Yorka, predsednik ZDA Donald Trump pa jo je v ponedeljek zvečer obiskal, se prepričal, da je z njo vse v redu, in se kmalu vrnil v Belo hišo.»Sem na poti do zdravstvenega centra Walterja Reeda, da vidim našo veliko prvo damo Melanio. Uspešen postopek, je dobre volje. Hvala vsem za dobre želje,« je tvitnil Trump, preden je obiskal svojo ženo.
 

Nazadnje v javnosti preteklo sredo


Ameriški mediji tudi poročajo, da sta se Donald Trump in Melania slišala le malo pred operacijo, po končanem posegu pa je ameriški predsednik poklical še zdravnike, ki so opravili operacijo.

Melanio Trump so nazadnje sicer opazili v javnosti preteklo sredo, ko sta s Trumpom sprejela zakonce ameriških vojakov in matere vojakov pred praznikom mater. Na materinski dan v nedeljo je ni bilo na spregled, Trump pa je v Virginiji igral golf brez nje.

Komentarji: