Na otoku hude poplave zaradi nevihte Dennis

Številne ceste in železniške proge so zaprli ter odpovedali več letalskih poletov, še posebej pri letalskih družbah Easyjet in British Airways.
Fotografija: Pred tednom dni je bila Velika Britanija priča nevihti Ciara. FOTO: Fred Tanneau/Afp
Odpri galerijo
Pred tednom dni je bila Velika Britanija priča nevihti Ciara. FOTO: Fred Tanneau/Afp

Veliko Britanijo je ta konec tedna zajela nevihta Dennis s silovitim vetrom in nalivi, ki že povzročajo poplave. Oblasti so razglasile nevarnost poplav v več kot 300 krajih, še posebej kritično je na jugu Walesa.

S tega območja poročajo o moškem, ki je padel v reko Tawe in utonil. Kot je sporočila policija, je moški danes dopoldan padel v reko v bližini kraja Ystradgynlais, kasneje pa so vzdolž reke našli njegovo truplo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nevihti so pripisovali tudi odgovornost za smrt mladeniča, ki so ga v soboto našli mrtvega v morju pred jugovzhodno obalo Anglije, a je policija kasneje te medijske navedbe zanikala. Še en moški se je utopil, ko je padel s tankerja pred obalo Kenta. Na jugu Škotske pa so po navedbah BBC News uspeli še pravočasno rešiti par, ki ga je z avtom odnesla narasla reka.

Številne ceste in železniške proge so zaprli ter odpovedali več letalskih poletov, še posebej pri letalskih družbah Easyjet in British Airways. FOTO: Geoff Caddick/Afp
Številne ceste in železniške proge so zaprli ter odpovedali več letalskih poletov, še posebej pri letalskih družbah Easyjet in British Airways. FOTO: Geoff Caddick/Afp


Pred tednom dni je bila Velika Britanija priča nevihti Ciara, ki je že precej razmočila tla in povišala vodostaje, zato je zdaj nevarnost rušilnih poplav še večja. Na pomoč je priskočila tudi vojska, ki med drugim pomaga izmučenim prebivalcem kraja Calderdale na severu Anglije, ki si še niso opomogli od posledic Ciare.


Odpovedan včerajšnji let iz Ljubljane


Včerajšnji let prevoznika Easyjet z brniškega letališča v London je bil po podatkih spletne strani flightradar24.com odpovedan. Po podatkih Fraporta, ki upravlja z ljubljanskim letališčem, je letalo iz Londona danes pristalo, prav tako še ni odpovedan večerni let v britansko prestolnico. 

Težave so toliko večje, saj se začenjajo šolske počitnice. FOTO: Geoff Caddick/Afp
Težave so toliko večje, saj se začenjajo šolske počitnice. FOTO: Geoff Caddick/Afp


Številne ceste in železniške proge so zaprli ter odpovedali več letalskih poletov, še posebej pri letalskih družbah Easyjet in British Airways. Težave so toliko večje, saj se začenjajo šolske počitnice. Na jugu Walesa so zabeležili sunke vetrova do 150 kilometrov na uro, opozorila pred poplavami pa so izdana v krajih vse od reke Tweed na Škotskem do Cornwalla v jugozahodni Angliji.

Komentarji: