Najhitrejša na tržaški regati je bila Arca SGR Furia Benussija

Way of Life Gašperja Vinčeca, zmagovalca zadnje Barcolane, je prišla na cilj druga.
Fotografija: Prva na cilju je bila Arca SGR. FOTO: Barcolana
Odpri galerijo
Prva na cilju je bila Arca SGR. FOTO: Barcolana

Na letošnji Barcolani, ki se lahko pohvali z rekordom najbolj množične regate na svetu, je slavil Italijan Furio Benussi s svojo ekipo na maksi jadrnici Arca Sgr. Zaradi močne burje je bila to ena hitrejših regat v 53-letni zgodovini, saj je zmagovalec na cilj prispel v dobre tri četrt ure. Manjše jadrnice pa se tekmovanja zaradi varnosti sploh niso mogle udeležiti. Barcolana je regata, kjer sicer lahko sodelujejo jadrnice različnih velikosti, pri čemer pa se manjše z večjimi ne morejo meriti po hitrosti. Trst v tem času obišče več sto tisoč obiskovalcev in gre za velik jadranski praznik.

Gašper Vinčec z ekipo Ewol je z jadrnico Way of Life, zmagovalec zadnje Barcolane, je pristal na drugem mestu. Regate se je udeležilo 1650 jadrnic.

Go to Barcolana from Slovenia – I feel Slovenia, ki so jo včeraj organizirali iz Portoroža, pa je bila zaradi še močnejše burje sploh težavna. Od 26 prijavljenih jadrnic jih je na cilj, v Trst, prispelo pet. Zmagala je Taia 2 & Wihite Goose lastnika Gorana Djorjeviča iz kluba Loka timing iz Škofje Loke.

Preberite še:

Komentarji: