Najstnik ustrelil pet članov svoje družine

Združene države pretresa nov strelski napad, v katerem je 14-letnik ubil pet članov svoje družine. Motiv še ni znan.
Fotografija: Policisti so že uspeli najti 9-milimetrsko pištolo, s katero je 14-letnik zakrivil umore. Fotografija je simbolična. FOTO: Mark Wilson/AFP
Odpri galerijo
Policisti so že uspeli najti 9-milimetrsko pištolo, s katero je 14-letnik zakrivil umore. Fotografija je simbolična. FOTO: Mark Wilson/AFP

CNN poroča, da so 14-letnika iz Elkmonta v Alabami obtožili uboja petih članov njegove družine, potem ko je sam priznal krivdo. V ponedeljek okoli enajste ure zvečer je ustrelil očeta (38 let), mačeho (35), petletno sestro in dva polbrata, stara šest let in šest mesecev. Policisti so včeraj zjutraj sporočili, da so bile tri od petih žrtev mrtve na kraju dogodka, dve pa sta bili v kritičnem stanju, a sta kasneje podlegli v bolnišnici. Obdukcijo so po besedah mrliškega oglednika opravili danes v jutranjih urah.

Čeprav je po dogodku 14-letnik sam poklical policijo, je sprva trdil, da je bil v času, ko je zaslišal strele, ki so prihajali iz zgornjega nadstropja, v kleti in da je takoj zapustil hišo. Enako zgodbo je predstavil tudi kriminalistom ob njihovem prihodu na prizorišče streljanja. Kasneje je razkril resničen potek dogajanja in prevzel krivdo za kazniva dejanja.

Preiskava dogodka še vedno poteka. Fotografija je simbolična. FOTO: Cengiz Yar/AFP
Preiskava dogodka še vedno poteka. Fotografija je simbolična. FOTO: Cengiz Yar/AFP


»Po dogodku smo najstnika odpeljali na zaslišanje. Ko smo ga soočili z nekaterimi nedoslednostmi v njegovi zgodbi, je priznal, da je ustrelil pet družinskih članov,« je podrobnosti z javnostjo delil tiskovni predstavnik policije okrožja Limestone v Alabami Stephen Young, ki je povedal tudi, da preiskava dogodka še vedno poteka, saj motiv za umore še vedno ni znan.

So pa policisti s pomočjo obtoženca že uspeli najti 9-milimetrsko pištolo, s katero je 14-letnik zakrivil umore. Po poročanju šerifove pisarne jo je odvrgel ob rob ceste v bližini doma, pridobil pa jo je na nezakonit način.


 

Storilec je trenutno v priporu za mladoletne, obstaja verjetnost, da mu bodo sodili kot odraslemu


14-letnik je trenutno v priporu za mladoletnike. »Čeprav je osumljenec mladoletna oseba, obstaja možnost, da mu bodo zaradi večkratnih umorov oziroma množičnega umora sodili kot odrasli osebi«, je še dejal Young.
 
Na tragični dogodek so se odzvali tudi v šoli, ki jo je najstnik obiskoval. »Globoko smo pretreseni,« je Karen Tucker zapisala v e-sporočilu. Dodala je, da bodo dijakom in učiteljem zaradi lažjega spopadanja s tragedijo zagotovili dodatno psihološko pomoč in svetovanje.

Družinska tragedija je pretresla tudi prebivalce mesta Elkmont, ki leži tik ob meji z zvezno državo Tennessee in kjer trenutno prebiva manj kot 500 ljudi. »Kot skupnost molimo, da si bomo opomogli od tega nepredvidljivega dogodka,« je dejala županja Tracy Compton.

Preberite še:

Komentarji: