»Ni me treba sovražiti, če mi že niste podobni«

Nadobudna predstavnica demokratske stranke je odgovorila na žvižge republikancev v ameriškem kongresu.
Fotografija: Osemindvajsetletna političarka je sodelovala v kampanji Bernieja Sandersa. FOTO: Joshua Roberts/Reuters
Odpri galerijo
Osemindvajsetletna političarka je sodelovala v kampanji Bernieja Sandersa. FOTO: Joshua Roberts/Reuters

Predstavniki republikanske stranke so včeraj glasno izrazili neodobravanje, ko je demokratska političarka Alexandria Ocasio-Cortez oddala svoj glas za Nancy Pelosi v glasovanju za predsednika predstavniškega doma kongresa.



»Ni me treba sovražiti, če mi že niste podobni,« je Ocasio-Cortezova pozvala po twitterju člane republikanske stranke in dodala, da so republikanci od vseh 200 politikov, ki so včeraj volili Nancy Pelosi, izžvižgali samo njo.


Sporni posnetek


V preteklih dneh so jo nasprotniki želeli diskreditirati tudi z objavo devet let starega posnetka. Ta je hitro preplavil internet, prikazuje pa najmlajšo žensko, ki je bila kdaj izvoljena v ameriški kongres, kako s preostalimi študenti pleše na strehi Univerze v Bostonu.



Njeni nasprotniki so izpostavili, da je posnetek odraz njene politične nezrelosti, medtem ko so podporniki pohvalili predvsem njene plesne sposobnosti.

Alexandria Ocasio-Cortez je na provokacije odgovorila z objavo drugega posnetka na twitterju, v katerem na hitro zapleše pred novo pisarno na Kapitolskem griču v Washingtonu.

Pod posnetkom je zapisala: »Menda se republikanci zgražajo, ko vidijo žensko, ki pleše. Kaj si bodo šele mislili po odkritju, da tudi kongresnice plešejo! Vsem želim prijeten vikend.«


 

Vzhajajoča zvezda ameriške politike


Alexandria Ocasio-Cortez je 28 let stara političarka latinskoameriških korenin, ki je na ameriških primarnih volitvah v New Yorku prepričljivo premagala prekaljenega demokratskega kandidata Josepha Crowleyja. Mnogi menijo, da je vzhajajoča zvezda ameriške politike. Rodila se je in odraščala v newyorški četrti Bronx, diplomirala je iz ekonomije in mednarodnih odnosov na Univerzi v Bostonu.

Med študijem je delala za senatorja Edwarda Kennedyja, prav tako pa je sodelovala v predsedniški kampanji demokratskega kandidata Bernieja Sandersa. Njena izvolitev na primarnih volitvah je bila veliko presenečenje, saj je za kampanjo porabila le 300.000 dolarjev, kar je približno desetkrat manj, kot je porabil njen tekmec Joseph Crowley.

Preberite še:

Komentarji: