Obisk v Riadu odpovedala še ameriški in britanski minister

Za Savdsko Arabijo se napovedana investicijska konferenca spreminja v blamažo. 
Fotografija: Ameriški finančni minister Steven Mnuchin je po twitterju sporočil, da ne bo sodeloval na konferenci v Riadu. FOTO: Mandel Ngan / AFP
Odpri galerijo
Ameriški finančni minister Steven Mnuchin je po twitterju sporočil, da ne bo sodeloval na konferenci v Riadu. FOTO: Mandel Ngan / AFP

Seznam zahodnih politikov in vplivnežev, ki so se odzvali na umor savdskega novinarja Džamala Hašodžija z odpovedjo udeležbe na investicijski konferenci Future Investment Initiative v Savdski Arabiji, je vse daljši.

Po tem, ko sta odpovedala udeležbo francoski in nizozemski finančni minister, Bruno Le Maire in Wopke Hoekstra, sta to danes storila še britanski minister za mednarodno trgovino Liam Fox in ameriški finančni minister Steven Mnuchin.

Udeležbo sta pred dnevi odpovedala tudi predsednik Svetovne banke Jim Jong Kim in direktorica Mednarodnega denarnega sklada Christine Lagarde. Pozive k bojkotu konference za zdaj ignorirajo samo še nekatere velike svetovne korporacije.

Konferenca, ki so jo napovedovali kot puščavsko različico Svetovnega gospodarskega foruma v Davosu, bi morala Savdsko Arabijo prikazati kot arabsko državo na pragu korenitih reform, predvsem pa zanesljivo naložbeno destinacijo za tuj kapital, dokler ni grozljiv umor savdskega novinarja Džamala Hašodžija v prostorih savdskega konzulata v Istanbulu te visoleteče načrte postavil pod vprašaj. 

Preberite še:

Komentarji: