Papež v Italiji tudi zaradi stališč do migrantov vse manj priljubljen

Na padec priljubljenosti naj bi vplivale tudi vedno večje težave papeža pri uveljavljanju reforme kurije.
Fotografija: Papež Frančišek FOTO: Vatican Media/Reuters
Odpri galerijo
Papež Frančišek FOTO: Vatican Media/Reuters

Papež Frančišek je v Italiji priljubljen manj, kot je bil ob zasedbi papeškega prestola leta 2013. Kot kaže anketa, ki jo je danes objavila La Repubblica, je Frančiškova priljubljenost padla z 88 na 71 odstotkov. Vzrok temu naj bi bila predvsem papeževa stališča v podporo migrantom, pa tudi težave pri reformi kurije.

»Papeževe besede proti tistim, ki gradijo zidove namesto mostov, so trčile ob vse večje zahteve po zavarovanju italijanskih meja,« je izsledke ankete, ki jo je opravil inštitut Demos Coop, komentiral strokovnjak Ilvo Diamanti. Na padec priljubljenosti naj bi vplivale tudi vedno večje težave papeža pri uveljavljanju reforme kurije, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Priljubljenost Frančiška je majhna predvsem pri mlajših od 30 let, ki se izrekajo za neverujoče. Pri mladih med 15 in 24 leti je njegova priljubljenost upadla na 58 odstotkov, pri tistih, starih od 25 do 34 let, pa celo na 55 odstotkov. »Italijani, predvsem mladi, se vedno bolj oddaljujejo od Cerkve,« je še komentiral Diamanti.
 

Preberite še:

Komentarji: