Petmetrski valovi bičali obalo (VIDEO)

Nevihte in poplave so zajele Španijo. Na Tenerifih so močni valovi poškodovali pročelje bloka.
Fotografija: Valovi, ki so se pojavili na severu in zahodu otoka, so bili visoki med štirimi in petimi metri. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Valovi, ki so se pojavili na severu in zahodu otoka, so bili visoki med štirimi in petimi metri. FOTO: Reuters

Dele Španije so zajela silovita neurja in močne padavine. Na Kanarskih otokih so največ škode povzročili visoki valovi in močan veter, na sredozemski obali pa so obilne padavine povročile poplave. 

S Tenerifov poročajo o štiri- do petmetskih valovih, ki so bičali obalo. Iz mesta Mesa del Mar na severnem delu otoka prihajajo posnetki, na katerih je videti, kako so valovi hudo poškodovali počitniški blok, poškodovani pa so tudi drugi objekti in ceste. Evakuirati so morali prebivalce 67 stanovanj, so sporočili predstavniki mestnega sveta.

Posnetki močnih valov na Tenerifih:

Medtem ko so na Kanarskih otokih največ težav povzročali valovi, pa sta v jugovzhodni Španiji težave povzročala močan dež in poplave. Med poplavljenimi so kraji San Janvier v bližini Murcie, Torrovieja, Grandia in tudi priljubljeno letovišče Alicante. Španski časnik El Pais je poročal, da je v mestecu Gandia zapadlo skoraj 30 centimetrov dežja. Španski vremenoslovci napovedujejo, da bodo obilne padavine vztrajale še vse do večera.

Ulice v Španiji so se spremenile v reke:Mestne oblasti v Murciji so zaprle glavne prometne vpadnice v območjih Cartagene, San Javierja, Pacheco Torre San Pedra del Pinatara, Los Alcázaresa in Mazarróna. Španski minister za razvoj in infrastrukturo Patricio Valverde je pozval prebivalce prizadetih območij k previdnosti. Državljanom je svetoval, naj se ne odpravijo na pot z avtomobili, če to ni njuno potrebno, in naj se izogibajo stranskim cestam. 

Komentarji: