Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Piloti do konca junija 2023 brez možnosti stavke

Piloti Lufthanse so v zadnjih mesecih izvedli več stavk, zaradi česar je morala družba odpovedati številne lete.
Okoli 5000 pilotov Lufthanse bo v skladu z dogovorom, ki ga je sindikat sklenil z upravo, prejelo »znatno povišico«. FOTO: Reuters
Okoli 5000 pilotov Lufthanse bo v skladu z dogovorom, ki ga je sindikat sklenil z upravo, prejelo »znatno povišico«. FOTO: Reuters
STA
12. 9. 2022 | 13:25
12. 9. 2022 | 13:47
1:47

Dogovor vodstva Lufthanse in sindikata Vereinigung Cockpit o zvišanju plač pilotom onemogoča nove stavkovne aktivnosti do konca junija 2023. Sindikat je pilotom sicer izpogajal povišice, a številna vprašanja po njihovih navedbah ostajajo odprta. Ta bodo zdaj stvar nadaljnjih pogajanj z vodstvom nemškega letalskega prevoznika.

Okoli 5000 pilotov Lufthanse bo v skladu z dogovorom, ki ga je sindikat sklenil z upravo, prejelo »znatno povišico«, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

image_alt
Nimajo delavcev, letalske vozovnice pa vseeno prodajajo

Retroaktivni dogovor predvideva, da se bodo plače s 1. avgustom 2022 in ponovno s 1. aprilom 2023 dvignile za 490 evrov bruto. Za mlade pilote z nižjimi prihodki to po izračunu DPA pomeni za okoli 20 odstotkov višje plače.

Marcel Gröls iz sindikata Vereinigung Cockpit je dvig plač ocenil za zadovoljiv. »Z Lufthanso smo trenutno na dobri poti,« so ga povzeli pri DPA.

Piloti Lufthanse so v zadnjih mesecih izvedli več stavk, zaradi česar je morala družba odpovedati številne lete. Stavko so načrtovali tudi prejšnji teden, a so tik pred tem z vodstvom dosegli dogovor.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine