Potapljači uspešno zakrpali ladjo

Turška ladja, ki se je začela potapljati ob otoku Jabuka, je bila na poti v koprsko pristanišče.
Fotografija: Hrvaško ministrstvo za morje, promet in infrastrukturo bo še danes postreglo z več informacijami. FOTO: MMPI
Odpri galerijo
Hrvaško ministrstvo za morje, promet in infrastrukturo bo še danes postreglo z več informacijami. FOTO: MMPI

Zagreb - V bližini hrvaškega otoka Jabuka, ki leži zahodno od Visa v osrednjem delu Jadranskega morja, se je potapljala turška tovorna ladja. Morje k sreči se pri tem ni onesnažilo, čeprav je obstajalo tveganje, ladja namreč prevaža okoli 3000 ton sinter magnezita in okoli 70 ton pogonskega goriva in maziv. 

Turška ladja je bila pred poškodbo na poti v koprsko pristanišče.

Potem, ko je voda vdrla v ladijsko strojnico, je zjutraj stekla evakuacija in policija je osem članov posadke 85-metrske ladje »Haksa« prepeljala na varno v Split, kapitan in še štirje člani so med tem ostali na ladji, da bi skušali ustaviti vdiranje vode v podpalubje, poročajo hrvaški mediji. 

Kot so naknadno pojasnili na ministrstvu za morje, promet in infrastrukturo, je potapljaška ekipa pregledala trup ladje in ugotovila, da je trup poškodovan na desnem delu med skladiščem in strojnico. Poškodbo so sanirali z aluminijasto ploščo, voda v ladjo tako ne vdira več.

Ladjo so vlačilci potegnili v pristanišče v Trogir.

Vzrok za poškodbo trupa najverjetneje ni bilo trčenje, ampak obraba materiala, saj ne gre za najmlajšo ladjo.

S hrvaškega ministrstva so še sporočili, da so prvo informacijo o ladji v težavah dobili okoli 4.16. Na ladji je bilo 11 državljanov Turčije in dva državljana Indije. 

Več iz te teme:

Komentarji: