Pri Boeingu prevzeli odgovornost za incident z odpadlimi vrati

Zagotovili bodo preglednost podatkov, potrebnih za preiskavo in sodelovanje s preiskovalci. V stiku so tudi s kupci letal.
Fotografija: Boeing se je v preteklosti že soočal s težavami modelov max.  FOTO: Daniel Slim/AFP
Odpri galerijo
Boeing se je v preteklosti že soočal s težavami modelov max.  FOTO: Daniel Slim/AFP

Ameriški proizvajalec letal Boeing je prevzel odgovornost za incident z odpadlim panelom z vrati. Kot je v torek sporočil glavni izvršni direktor družbe Dave Calhoun, bodo zagotovili popolno preglednost podatkov, potrebnih za preiskavo, in polno sodelovanje s preiskovalci, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Kot je na srečanju z zaposlenimi dejal Calhoun, bo družba učinkovito sodelovala z Nacionalnim odborom za varnost v prometu (NTSB), Zvezno upravo za zračni promet (FAA) in drugimi pristojnimi organi. »Za začetek smo priznali našo napako,« je povedal.

V stiku so tudi s kupci modela 737 max 9. Po podatkih FAA jih po vsem svetu leti 171. »Izvedli bomo posodobitve na podlagi njihovih odzivov in zahtev,« je napovedal.

Težava po navedbah AFP predstavlja novo poglobitev krize za Boeing, ki se je v preteklosti že soočal s težavami modelov max. Pred petimi leti je strmoglavljenje dveh letal boeing 737 max poskrbelo za eno najdaljših prizemljitev.

Z boeinga 737 max 9 družbe Alaska Airlines s 177 ljudmi na krovu je v soboto kmalu po vzletu odpadel panel z vrati. Letalo je moralo zasilno pristati, nekaj potnikov pa je potrebovalo zdravniško pomoč.

FAA je nato prizemljila vsa nova Boeingova letala 737 max 9 v ZDA. Kot je sporočila, bodo letala ostala prizemljena, dokler ne bodo končani potrebni pregledi, kar vključuje vrata za izhod z leve in desne strani kabine, sestavne dele vrat ter pritrdilne elemente.

Preberite še:

Komentarji: