Prvo kopanje pri 40 stopinjah in strogih ukrepih

Grčija se uspešno spopada s pandemijo, danes so Grki planili na 515 organiziranih javnih kopališč.
Fotografija: Dovoljen je vstop 40 ljudem na tisoč kvadratnih metrov, razmik med senčniki pa mora znašati najmanj štiri metre. FOTO: Costas Baltas/Reuters
Odpri galerijo
Dovoljen je vstop 40 ljudem na tisoč kvadratnih metrov, razmik med senčniki pa mora znašati najmanj štiri metre. FOTO: Costas Baltas/Reuters

V Grčiji, kjer so temperature danes dosegle 40 stopinj Celzija, so ob strogih pogojih znova odprli vseh 515 organiziranih kopališč na plažah.

Dovoljen je zgolj vstop 40 ljudem na tisoč kvadratnih metrov, razmik med senčniki pa mora znašati najmanj štiri metre. Pod vsakim sta lahko le dva ležalnika. Plaže so odprli tudi v Franciji in Italiji.Obiskovalci grških plaže lahko kupujejo zgolj pakirano hrano in nobenega alkohola. Kot je danes poročala grška televizija ERT, se teh ukrepov na plažah po državi v večini primerov držijo. V nasprotnem primeru upravitelju kopališča grozi zaprtje za 30 dni in denarna kazen v višini do 20.000 evrov, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

FOTO: Angelos Tzortzinis/AFP
FOTO: Angelos Tzortzinis/AFP


Na plaži Vuliagmeni v Atenah je plavalni trener Vasilis Demetis izrazil prepričanje, da se bodo ljudje držali omejitev. »Vsi smo zelo veseli, da smo se vrnili v nekaj, kar je videti kot normalen poletni dan v Grčiji,« je dejal po poročanju BBC.

FOTO: Angelos Tzortzinis/AFP
FOTO: Angelos Tzortzinis/AFP


Tudi iz Francije poročajo, da so jo številni na prvi konec tedna po odpravi najstrožjih omejitev mahnili na plažo. Iz Nice so poročali o kopalcih že v zgodnjih jutranjih urah. »Smo kot zasvojenci z drogami – nismo mogli več potrpeti, saj tu plavamo celo leto,« je za francosko tiskovno agencijo AFP dejal upokojenec Gilles, preden je skočil v hladno vodo.

FOTO: Angelos Tzortzinis/AFP
FOTO: Angelos Tzortzinis/AFP


Na francoski sredozemski obali se lahko sicer zaenkrat ljudje na plažah zgolj sprehajajo ali kopajo. Pikniki so denimo po poročanju časnika Le Figaro prepovedani. O odpiranju plaž ob strogih ukrepih danes poročajo tudi iz Italije.

FOTO: Costas Baltas/Reuters
FOTO: Costas Baltas/Reuters

Komentarji: