Romuna so izpustili, v Nemčiji aretirali novega osumljenca

Sumijo Bolgara Severina Krasimirova, starega med 20 in 30 let, čigar mama živi v Nemčiji.
Fotografija: Marinova, ki naj bi pred umorom poročala o preiskavi domnevne korupcije pri porabi sredstev EU, je bila brutalno umorjena in posiljena. FOTO: Vadim Ghirda/AP
Odpri galerijo
Marinova, ki naj bi pred umorom poročala o preiskavi domnevne korupcije pri porabi sredstev EU, je bila brutalno umorjena in posiljena. FOTO: Vadim Ghirda/AP

Z bolgarskega vrhovnega sodišča so sporočili, da so v Nemčiji aretirali osumljenca za umor preiskovalne novinarke Viktorije Marinove. Že včeraj je bolgarska policija izpustila Romuna, ki so ga isti dan prijeli v povezavi z umorom.

Minister za notranje zadeve Mladen Marinov je dejal, da so preiskovalci na oblačilih umorjene novinarke našli dokaze na podlagi DNK, poroča AP. Osumljen je Severin Krasimirov, ki je bil doslej v kriminalno kartoteko popisan zaradi kraje odpadnih kovin.

Nemške pristojne službe aretacije za zdaj niso hotele komentirati, je pa portal Deutsche Welle poročal, da je domnevni osumljenec Bolgar, star med 20 in 30 let, ki je iz Bolgarije odšel v soboto, v Nemčiji pa menda živi njegova mama. Poročali so tudi, da bo bolgarski premier Bojko Borisov danes imel novinarsko konferenco, na kateri bo povedal podrobnosti o aretaciji v Nemčiji.

Marinova, ki je pred umorom poročala o preiskavi domnevne korupcije pri porabi sredstev EU, je bila brutalno umorjena in posiljena v mestu Ruse na severu države. Našli so jo v soboto, takoj po tem pa so se začeli vrstiti pozivi pristojnim, naj se preiskave umora lotijo zelo resno, saj je Marinova tretja novinarka, ki je umrla nasilne smrti v Evropski uniji v zadnjem letu.

Preberite še:

Komentarji: